Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Ziyech pazar gólt szerzett, a Chelsea nyerte a londoni derbit! – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság 23. fordulójának rangadóján – és egyben zárómérkőzésén – a Chelsea hazai pályán kétgólos győzelmet aratott a Tottenham Hotspur ellen.

(Photo by Robin Jones/Getty Images)

Az első játékrész viszonylag eseménytelenül zajlott, legalábbis a Spurs részéről mindenképp: Antonio Conte legénysége mindössze 2 kapura lövést jegyzett, igaz, a kaput így is ugyanannyiszor találták el, mint a Kékek. Összességében a hazaiak uralták a játékot.

A fordulást követően szinte azonnal megjött az eredménye a hazaiak mezőnyfölényének: Hakim Ziyech tekerte gyönyörűen a hosszú felsőbe a labdát, Hugo Lloris tehetetlennek bizonyult. Kevesebb mint 10 perccel később, az 55. minutumban Thomas Tuchel fiai lezárták a három pont sorsát, méghozzá Thiago Silva fejes góljának köszönhetően. A vendégek játékán a cserejátékosok sem tudtak segíteni, így maradt a 2–0-s eredmény.

A Chelsea ezzel tovább tapad a Liverpoolra a Premier League tabellájának 3. helyén, míg a Tottenham nem tudta kihasználni az ősi rivális Arsenal botlását.

Anglia, Premier League, 23. forduló
Chelsea FC – Tottenham Hotspur 2–0 (0-0)
Helyszín: Stamford Bridge; Játékvezető: Paul Tierney
Gólszerzők: Ziyech (47.), Thiago Silva (55.)
Sárga lap: Thiago Silva (24.), Jorginho (42.), ill. Tanganga (37.)

Chelsea: Kepa – Azpilicueta, Thiago Silva, Rüdiger, Sarr – Kovacic, Jorginho (Kanté 73.) – Ziyech (Saúl 90+1.), Mount – Hudson-Odoi (Marcos Alonso 87.), Lukaku. Vezetőedző: Thomas Tuchel.

Tottenham: Lloris – Sánchez, Dier, Tanganga (Skipp 57.) – Doherty, Winks (Gil 89.), Höjbjerg, Davies – Bergwijn, Kane, Sessegnon (Lucas Moura 56.). Vezetőedző: Antonio Conte.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei:

Watford 0–3 Norwich City
Everton 0–1 Aston Villa
Brentford 1–2 Wolverhampton
Leeds United 0–1 Newcastle United
Manchester United 1–0 West Ham
Southampton 1–1 Manchester City
Arsenal 0–0 Burnley
Crystal Palace 1–3 Liverpool
Leicester City 1–1 Brighton

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: