Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentin védővel erősítene a Barca – sajtóhír

Megbízható nemzetközi források szerint a Barcelona együttese rutinos balhátvéddel erősítené meg keretét a januári átigazolási időszak hátralévő részében…

(Photo by Patrick Goosen/BSR Agency/Getty Images)

Fabrizio Romano értesülései szerint a Barcelona meg akarja szerezni Nicolás Tagliafico játékjogát az Ajax Amszterdam csapatától, azonban amíg a katalánok kölcsönvennék a hátvédet, addig klubja inkább a végleges eladását támogatná. A transzferguru szerint a játékos maga is nyitott a váltásra, szívesen tenné át székhelyét az őt kiszemelő klubhoz.

Tagliafico a 2012-2013-as idényben korábban játszott először Európában, amikor 28 tétmeccsen szerepelt a spanyol másodosztályú Real Murciában, majd egy időre még visszatért hazájába az Independiente csapatához, hogy 2018 januárjában ismét belevágjon a nagy kalandba az Ajax csapatánál. A holland fővárosi klub alkalmazásában három és fél év alatt már 154 tétmeccsen lépett pályára, abszolút húzóembernek számít, balhátvéd létére már 14 gólt szerzett a csapatban, miközben az argentin válogatottban is évek óta első választás a posztjára.

Az akár középhátvédként is bevethető Tagliaficót 2023-ig köti szerződés az Ajaxhoz, jelenlegi piaci értékét pedig 16 millió euróban állapította meg a nemzetközi mértékadó Transfermarkt portálja, és egyáltalán nem lenne meglepetés, ha egy európai topcsapat igazolná le őt.

FC Barcelona – téli átigazolások

Érkezők: Ferran Torres (Manchester City – 55 millió), Dani Alves (klub nélkül – ingyen)

Távozók: Sergio Agüero (visszavonult), Philippe Coutinho (Aston Villa – kölcsön), Álex Collado (Granada – kölcsön), Yusuf Demir (Rapid Wien – kölcsönből vissza)