Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: az Arsenal sztrája lehet a januári meglepetés

Továbbra is lázas középcsatár keresgélésben van az FC Barcelona együttese. A katalánok, Xavi által meghatározott első számú célpontja Álvaro Morata. Azonban a Juventus a jelek szerint nem igazán akar megszabadulni a spanyol támadótól.

(Photo by Naomi Baker/Getty Images)

Ráadásul Morata csak kölcsönben a Juventus-é, lévén anyaklubja az Atlético Madrid. Talán ezért is lenne könnyebb megszerezni az Arsenaltól Pierre-Emerick Aubameyangot. A Sport online kiadása szerint a londoniak már szívesen szabadulnának a csak bértömeget lekötő, de egyáltalán nem játszó gabonitól. Mint ismert, Mikel Arteta teljesen megorrolt korábbi frontemberére, és még a csapatkapitányi karszalagtól is megfosztotta. A 32 éves Aubameyang a hírek szerint még sokat érez magában, és nem kíván kölcsönjátékosként a Közel-Keleten szenvedni. Állítólag a Paris Saint-Germain dobna neki mentőövet.

Az „El Chiringuito” információja szerint a Barca is szívesen látná soraiban „Aubat”, aki egyébként már régi kiszemeltje a klubnak. Xavi még nem szólt a gaboni lehetséges érkezéséről, ám mind korban, mind stílusban megfelelő alternatívája lehetne a talán mégsem érkező Moratanak.

Aubameyang szerződése 2023. nyaráig érvényes az Arsenallal, ám jó eséllyel kedvező áron már most ki lehet vásárolni a londoniaktól.