Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Az egész csapat bizonyította karakterét…”

Ahogyan arról beszámoltunk, az argentin válogatott 2-1-es győzelmet aratott Chile vendégeként a legutóbbi vb-selejtezőjén…

(Photo by Amilcar Orfali/Getty Images)

A Copa América-győztes argentin válogatott meglehetősen foghíjas volt, meghatározó szereplőket nélkülözött, hiszen Lionel Messi személyében a csapatkapitány, Lionel Scaloni személyében pedig a szövetségi kapitány nem lehetett jelen a találkozón. A kapitány és első számú asszisztense, Pablo Aimar koronavírus-fertőzése miatt Walter Samuel dirigálta Chile ellen a nemzeti csapatot:

“Nehéz mérkőzés volt, de számíthattam a játékosokra. Régóta együtt játszanak, ismerik egymást, pontosan átérezték a mérkőzés súlyát. Azért jöttünk, hogy megnyerjük a meccset és végig ennek megfelelően játszottunk, biztos van, min javítani, de a csapat bizonyította az erejét azzal, hogy az ismert előzmények ellenére egy ilyen nehéz közegben is begyűjtötte a három pontot. A játékosok rendkívül elhivatottak, az egész csapat bizonyította, hogy milyen karakterrel rendelkezik. A hátralévő selejtezőket már mindannyian a világbajnokságra való készülésnek fogjuk fel. Mindenki tiszta lappal indul a versenyben a keretbeli helyekért, egészséges verseny folyik a csapaton belül. Rendkívül boldog vagyok és hálás vagyok a játékosaimnak, hogy segítették a munkámat”

– tette hozzá az egykori sziklakemény hátvéd.

Az Albiceleste immár sorozatban a 28. mérkőzését vívta meg veretlenül és már korábban kvalifikálta magát az idei katari világbajnokságra.