Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

De Paul: “28 meccs óta vereség nélkül, nem a véletlen műve…”

Ahogyan arról beszámoltunk, az argentin válogatott 2-1-es győzelmet aratott Chile vendégeként a legutóbbi vb-selejtezőjén…

(Photo by Alexandre Schneider/Getty Images)

A Copa América-győztes argentin válogatott meglehetősen foghíjas volt, meghatározó szereplőket nélkülözött, hiszen Lionel Messi személyében a csapatkapitány, Lionel Scaloni személyében pedig a szövetségi kapitány nem lehetett jelen a találkozón. A kapitány és első számú asszisztense, Pablo Aimar koronavírus-fertőzése miatt Walter Samuel dirigálta Chile ellen a nemzeti csapatot.

Mindemellett ráadásul finoman szólva sem ideális körülmények fogadták őket Chilében, ahogyan arról Rodrigo De Paul beszélt a mérkőzést követően:

“Kb három órát várattak minket az érkezésünk után a reptéren anélkül, hogy akár csak a mosdóra is elmehettünk volna. Úgy gondolom, hogy lehetett volna másképp csinálni. Például Argentínában ez biztosan nem így működik egy szomszédos országból érkező csapat küldöttségével szemben. Hajnalban értünk a szállodába, 30-32 fok a szobában, a klíma nem működött. Folyamatosan mentek a szirénák, szinte semmit nem tudtunk aludni.

Nem keresünk kifogást, mi csak játszani akarunk, kimegyünk a pályára, és győztesen akarunk lejönni róla. 28 meccs óta vereség nélkül, ez nem a véletlen műve. A csapat több mint két éve nem kapott ki. Természetesen felkészültünk rá, hogy előbb-utóbb be fog következni, mert ez a futball, egyik sorozat sem tart örökké, de igyekszünk a legnagyobb munkával és alázattal képviselni hazánk színeit. Szerettük volna megmutatni, hogy attól függetlenül, hogy a kvalifikációnk már biztos, nem vesszük félvállról a meccseinket.”

Az Albiceleste immár sorozatban a 28. mérkőzését vívta meg veretlenül és már korábban kvalifikálta magát az idei katari világbajnokságra.

A dél-amerikai selejtezősorozat aktuális állása

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!