Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtezők: helycsere, Peru idegenben verte Kolumbiát – videóval

Az előző napi három mérkőzés után szombatra virradóra újabb két találkozóra került sor a a világbajnoki selejtezők a dél-amerikai zónájában

(Photo by Paolo Aguilar – Pool/Getty Images)

A világbajnoki kvalifikációért folyó küzdelemben a meccs előtt azonos pontszámmal álló két csapat egymás elleni meccsén Peru 1-0-ra diadalmaskodott Kolumbia otthonában. A házigazda gyakorlatilag az első pillanattól fogva mezőnyfölényben játszott, noha komolyabb lehetőség sokáig nem nagyon adódott előttük. Az első játékrész második felében Falcaóéknak több próbálkozásuk volt, de érdemben nem igazán tudták próbára tenni Gallese kapus képességeit. A szünet után egyre inkább fokozódott a kolumbiai nyomás, de Mina távoli átlövéseit leszámítva továbbra sem voltak veszélyesek. A hajrához közeledve egyre inkább felborult a pálya, Gallese már több ígéretes védést is bemutatott, nem tudtak túljárni az eszén. A 85. percben egy ellentámadás végén Cueva kiugratásából a csereként beszálló Edison Flores lépett ki és Ospina kapujának rövid sarkába lőtt. Peru ezzel elvitte a három pontot Barranquillából, és felkapaszkodott a vb-kijutásért érő negyedik helyre.

Kolumbia – Peru 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Flores (85.)

 

A dél-amerikai mezőny legalsó régiójában tanyázó két csapat egymás elleni mérkőzésén Venezuela 4-1-re kiütötte Bolíviát, a sereghajtó ezzel szertefoszlatta ellenfele vb-álmait. A motiváltabb hazaiak fölénye hamar kidomborodott, és az első félidő derekánál Salomón Rondón közeli fejesével meg is szerezték a vezetést, majd tíz perccel később az Everton támadója egy tizenhatosról eleresztett lövéssel ugyancsak bevette Lampe ketrecét. Néhány perc múlva Arce jobb oldali beadásából Bruno Miranda fejesével szépítettek a vendégek. A térfélcsere után is a Vinotinto volt aktívabb, s tíz perc elteltével egy elvétett hazaadásra Darwin Machis csapott le, melyet követően már csak az üres kapuba kellett helyeznie. Öt perccel később végleg megpecsételődött a vendégek sorsa, miután a videofelvételek megtekintése után a játékvezető Justiniano részére felmutatta a piros lapot. Kisvártatva Otero passzából Rondón meglőtte önmaga harmadik, csapata negyedik gólját, végképp kiütésessé alakítva a különbséget. A kiváló argentin szakember, José Pékerman ezáltal fölényes győzelemmel debütált a venezuelai válogatott kispadján.

Venezuela – Bolívia 4-1 (2-1)
Gólszerzők: Rondón (24., 34., 67.), Machis (55.), ill. B. Miranda (38.)
Kiállítva:ill. Justiniano (60.)

 

 

A 15. forduló eredményei:

Ecuador – Brazília 1-1
Paraguay – Uruguay 0-1
Chile – Argentína 1-2
Kolumbia – Peru 0-1
Venezuela – Bolívia 4-1

A dél-amerikai selejtezősorozat aktuális állása

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!