Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika-kupa: papírforma szerint Szenegál jutott a legjobb négy közé – videóval

Az Afrikai Nemzetek Kupája negyeddöntőjében Szenegál Egyenlítői Guineával találkozott. Papírforma szerint a nemzetközi porondon is több topjátékost felmutatni tudó Szenegál volt az esélyes, és ez végül be is jött, így ők lehetnek ott az elődöntőben, ahol Burkina Faso lesz az ellenfelük. 

Már az első félidőben jobban játszott Szenegál, ám igazán veszélyes helyzetük nem volt. Sőt, a 11. percben a vendégektől Machin maradt nagyon üresen, de még az utolsó pillanatban tisztázni tudtak előle. A 28. percben azonban már sikerült megszerezniük a hazaiaknak a vezetést, amikor egy csodás csapatjáték végén Mané passzolt Diedhiou elé, aki a bal alsó sarokba lőtte a labdát. A 35. percben Mané került hirtelen a védők mögé, de végül javítani tudtak és tisztáztak a támadó elől. Az eredmény végül már nem változott a szünetig.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, ám néhány percre reflektorfénybe került Egyenlítői Guinea is. Az 50. percben úgy tűnt, hogy Koulibaly kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül, és bár a játékvezető a VAR segítségét is igénybe vette, végül nem ítélt büntetőt. Ettől függetlenül, szinte a semmiből végül kiegyenlítettek a vendégek az 57. percben: Buyla kapott remek passzt a kapu előterében és laposan ellőtte a labdát a jobb alsó sarokba. A 68. percben azonban már reagált is erre Szenegál, és ismét vezetést szerzett: a három perccel ezelőtt csereként beálló Kouyate lőhetett jó helyről, majd erővel a kapu jobb oldalába bombázott. A hazaiak végül a 79. percben döntötték el a mérkőzést, amikor Sarr kapott egy lapos passzt a kapu előterében, és a jobb alsó sarokba lőtte a labdát. Egyenlítői Guineának a 86. percben még lett volna esélye a szépítésre, de Obiang lövését Mendy hatalmas bravúrral védte, ezzel pedig Szenegál lehet ott az elődöntőben.

Szenegál – Egyenlítői Guinea 3-1 (1-0)
Helyszín: Stade Ahmadou Ahidjo (Yaoundé) Vezette: Victor Gomes (dél-afrikai)
Gólszerzők: Diedhiou (28.), Kouyate (68.), Sarr (79.) ill. Buyla (57.)
Sárga lap: Ciss (9.), Pape Gueye (18.) ill. Machin (36.)
Kiállítás:ill. –

Szenegál: Edouard Mendy, Ciss, Diallo, Koulibaly, Sarr, Pape Guaye (Kouyate, 65.), Nampalys Mendy, Idrissa Gueye, Mané, Dia (Sarr, 58.), Diedhiou (Abass, 65.). Szövetségi kapitány: Aliou Cisse

Egyenlítői Guinea: Owono, Akapo, Obiang, Coco, Ndong (Eneme, 81.), Salvador (Belima, 80.), Ganet (Bikoro, 72.), Machin (Balboa, 85.), Buyla, Miranda, Nsue (Asu, 81.). Szövetségi kapitány: Juan Micha Obiang Bicogo

Afrikai Nemzetek Kupája, a negyeddöntő összes párosítása
Gambia – Kamerun 0-2
Burkina Faso – Tunézia 1-0
Egyiptom – Marokkó 2-1 – hosszabbítás után
Szenegál – Egyenlítői-Guinea 3-1