Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aubameyang: “Csak Artetával volt gondom, nem voltam boldog”!

Több témát is érintett első hivatalos sajtótájékoztatóján Pierre-Emerick Aubameyang a Barcelona játékosaként. Többek között azt is felfedte, hogy hogyan érezte magát az Arsenalnál az utolsó hónapokban.

(Photo by Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images)

Mint arról korábban beszámoltunk, Pierre-Emerick Aubameyang a Barcelona együtteséhez igazolt szabadügynökként, miután közös megegyezéssel felbontották a szerződését az Arsenalnál. A gaboni támadó bemutatása ma volt esedékes a katalán csapatnál, ahol Aubameyang több témát is érintett. Ezek között volt az, hogy hogyan érezte magát az utolsó hónapokban a londoni klubnál, és hogy elsősorban Mikel Artetával volt problémája:

Az utolsó néhány hónapom az Arsenalnál komplikált volt. Nem akartam semmi rosszat tenni. Csak Artetával volt gondom, ennél többet nem mondhatok, a lényeg hogy nem voltam boldog.

A 32 esztendős játékos ezen kívül arról is beszélt, hogy szeretné megnyerni a Bajnokok Ligáját a Barcelonával, de más célokról is szót ejtett:

Mentálisan készen állok arra, hogy pályára lépjek. Xavi elmondta, hogy elsősorban középcsatárként számít rám, de ha azt szeretné, hogy a szélen futballozzak, azt is gond nélkül teljesíteném.

Aubemayang 2025 nyaráig szóló megállapodást írt alá a Barcelonával. A szerződésében viszont szerepel egy opciós záradék, ami azt tartalmazza, hogy kölcsönös megegyezés esetén akár 2023 nyarán felbonthatják a kontraktusát.