Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: kétgólos előnyt harcolt ki a Liverpool az Inter ellen a visszavágóra! – videóval

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek szerdai játéknapján az Inter a Liverpool együttesét látta vendégül. Az olaszok sokáig jól tartották a “Vörösöket”, de Jürgen Klopp legénysége végül kétgólos előnyt tudott kiharcolni.

(Photo by James Williamson – AMA/Getty Images)

Izgalmas, de kevés helyzetet hozó első félidőt játszott az Inter és a Liverpool egymással. A két csapat játéka erősen kioltotta a másikét. A mezőnyben némileg az angol csapat dominált, de igazán nagy helyzetekig nem jutottak el Salahék. Az Inter védelme jól állta a sarat, és mindig egy utolsó ember szerelni vagy blokkolni tudta a „Vörösök” helyzetbe kerülő játékosát. A másik oldalon egy nagyobb helyzete akadt a milánói csapatnak, de Calhanoglu 16. percben elengedett lövését a felsőléc hárította.

A második játékrész is hasonló mederben folyt, mindössze annyi változás történt, hogy az Inter támadóbb felfogásban lépett fel, így ők kerültek mezőnyfölénybe. Jürgen Klopp cserékkel próbált frissíteni a csapatán, és Luis Diaz majdnem meg is szerezte a vezetést a Pool számára, de az egyik védő odaért, és az utolsó pillanatban blokkolni tudta a lövést. A 75. minutumban viszont már tehetetlen volt az Inter védelem. Egy szögletet követően Firmino csúsztatott a labdába, amit már Handanovic sem tudott hárítani, 0-1! Nem sokkal később tovább növelte az előnyét a Klopp-legénység. A 83. percben ugyanis Salah is bevette az Inter kapuját, 0-2! Az egyiptomi lövése megpattant egy védőn, így Handanovic tehetetlen volt. Összességében a Liverpool nem tudott az Inter fölé kerekedni, de két kaput eltaláló lövés mégis elegendő volt számukra, hogy kétgólos előnyből várhassák a márciusi visszavágót.

Inter – Liverpool 0-2 (0-0)
Helyszín: Stadio Giuseppe Meazza Vezette: S. Marciniak
Gólszerzők: -ill. Firmino (75.), Salah (83.)
Sárga lapok:ill.-
Kiállítás:ill.

Inter: Handanovic – Bastoni (Dimarco 90+1.), de Vrij (Ranocchia 88.), Skriniar – Perisic, Calhanoglu, Brozovic, Vidal (Gagliardini 88.), Dumfries (Darmian 88.) – Dzeko, Martinez (Sánchez 70.) Vezetőedző: Simone Inzaghi

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Robertson – Thiago (Milner 86.), Fabinho (Henderson 59.), Elliott (Keita 59.) – Salah, Jota (Firmino 46.), Mané (Diaz 59.) Vezetőedző: Jürgen Klopp

A mérkőzés összefoglalója:

Az eheti BL nyolcaddöntők eredményei:

Kedd:
PSG 1–0 Real Madrid
Sporting 0–5 Manchester City

Szerda:
Inter 0–2 Liverpool
Salzburg 1–1 Bayern München