Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Xavi szerint nagyszerű meccset játszottak!

A következőképpen értékelte csapata, Napoli elleni teljesítményét a katalánok vezetőedzője, Xavi.

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Mint ismert, nagy fölénye ellenére csupán döntetlent játszott olasz riválisa ellen a Barca az Európa-ligában. Xavi szerint egyedül az eredmény miatt bánkódhatnak, ám amiatt saját magukat okolhatják.

“Egyetlen dolog hiányzott megint, a helyzeteink kihasználása! Több mint 20 próbálkozásunk volt, ebből 7-8 igazán ígéretes lehetőségnek tűnt!” – idézi a katalán Sport című lap a Barca trénerét.

“A helyzetkihasználásunk ellenére kiválóan futballoztunk, megérdemeltük volna a győzelmet! Elégedett vagyok a játékunkkal, és azzal, ahogyan fejlődünk. Ezen az úton kell továbbhaladnunk! Még ha jobbak is voltunk a Napolinál, nem szabad elfelejtenünk, hogy az Európa-ligáról beszélünk, ami nem egy barátságos sorozat, itt már minden az eredményekről szól!” – folytatta Xavi, majd védelmébe vette még az értékesített tizenegyese ellenére számos nagy lehetőséget elpuskázó támadóját, Ferran Torrest.

“Ferran nem csak remek játékos, de azzal, hogy elvállalta a büntetőt, igazolta, hogy micsoda személyisége van! Nem aggódok a góljai miatt, hiszen azok jönni fognak. Láttam már hasonlót elég közelről is: emlékszem Luis Suáreznek is több időre volt szüksége ahhoz, átszakadjon az a bizonyos gát nála. Mindannyian tudjuk, mi történt utána!” – fogalmazott Xavi.