Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Solari ismét munkanélküli lett – HIVATALOS

A Real Madrid korábbi mestere több mint egy éven keresztül dolgozott mexikói klubja élén, azonban a legutóbbi sikeretlen mérkőzés után betelt a pohár…

(Photo by Azael Rodriguez/Getty Images)

A mexikói bajnokságban (Liga MX) szereplő Club América gárdája a csütörtöki napon jelentette be, hogy menesztette Santiago Solarit a csapat vezetőedzői posztjáról a 2022-es Clausura mérsékelt rajtja után.

A korábban a Real Madrid Castilla és a Real Madrid csapatait is irányító 45 esztendős argentin szakember 2020 év vége trenírozta a mexikói gárdát. Solari mérlege 26 győzelem mellett 12-12 döntetlen és vereség volt a mexikóvárosi egylet kispadján, mellyel 2021-ben döntősök voltak a CONCACAF-BL-ben, de elvesztették a finálét a szintén mexikói Monterrey ellen. Emellett a Club América a legutóbbi mexikói pontvadászat során, a 2021-es Aperturában megnyerte az alapszakaszt, azonban a rájátszás első körében, a negyeddöntőben azonnal búcsúzott a kiírástól, amely végül az Atlas bajnoki címével zárult.

Ezt követően az idei kiírást csapnivalóan kezdték, s nyolc forduló alatt mindössze hat pontot szerezve az utolsó előtti pozíciót foglalja el a 18 csapatot számláló mezőnyben.

Solari nem először vállalt szerepet Mexikóban, hiszen az egykori szélső annak idején a 2009-2010-es idényben az Atlante labdarúgója volt aktív karrierje finisében, és 33 mérkőzésen öt gólt szerzett a klub színeiben.