Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: idegenben is négyet rúgott a PSV Eindhoven – EREDMÉNYEK

Az Európa-konferencialigában már a nyolcaddöntők visszavágóit rendezték a mai nap folyamán. A kora esti mérkőzéseken pályára lépett többek között a Leicester vagy a Marseille is.


Európa-konferencialiga, nyolcaddöntő, visszavágó

Az első találkozóhoz képest, amely teljesen kiegyenlített volt, ezúttal az Alkmaar felül tudta múlni a Bodo/Glimtet, de a rendes játékidőben nem tudták kiharcolni a továbbjutást. A 18. percben vezetést szereztek a hollandok, de Pavlidis góljára azonnal válaszolt Pellegrino, majd ismét Pavlidis talált be, így már a 30. percben kialakult a végeredmény, ami az első mérkőzésen is ugyanannyi volt, csak a dánok javára. A hosszabbításban pedig a vendégek tudtak érvényesülni, a ráadás első félidejének végén Sampsted kiegyenlített, amivel továbbrúgta a negyeddöntőbe csapatát. 

AZ Alkmaar – Bodo/Glimt 2-2 (2-1); továbbjutott hosszabbítás után a Bodo/Glimt 4-3-as összesítéssel
Gólszerzők: V. Pavlidis (18., 30.) ill. A. Pellegrino (26.), A. Sampsted (105.)

A Basel és a Marseille összecsapása ezúttal is kiegyenlített volt, de végül a franciák örülhettek jobban, ugyanis a hazai egygólos előnyt sikerült megtartaniuk, sőt, idegenben is győzelmet arattak. Ugyan a svájciak  jutottak vezetéshez a 63. percben Ndoye révén, de Ünder nemsokkal később egyenlíteni tudott, majd a ráadásban a Rongier állította be a 2-1-es vendég sikert, amellyel a legjobb 8 között találták magukat.

Basel – Marseille 1-2 (0-0); továbbjutott a Marseille 4-2-es összesítéssel
Gólszerzők: D. Ndoye (63.) ill. Ünder (74.), Rongier (90+3.)

A Köbenhavn és a PSV Eindhoven mérkőzése ezúttal sem hozott kevés gólt, azonban ezúttal csak a felét hozták össze a csapatok, vagyis csak egy, ugyanis a hollandok ismét gurítottak egy négyest, míg a dánoknak ezúttal nem jött össze a gól, így 8-4-es összesítéssel az eindhoveni alakulat jutott be a negyeddöntőbe.

Köbenhavn – PSV Eindhoven 0-4 (0-2); továbbjutott a PSV Eindhoven 8-4-gyes összesítéssel
Gólszerzők: Zahavi (10., 79.), Götze (38.), N. Madueke (90+1.)

A Rennes és a Leicester teljesen kiegyenlített mérkőzést játszott, kivéve a gólok tekintetében, abban a franciák voltak jobbak egyel, de így is kiestek, mert az első mérkőzést az angolok nyerték 2-0-ra. A vezetést korán megszerezték a hazaiak Bourigeaud góljának köszönhetően, de a hosszú sérülésből visszatérő, és az idei szezonban első találkozóján pályára lépő Wesley Fofana egyenlíteni tudott a második játékrész elején. Tait révén ismét vezetéshez jutott a Rennes, de hosszabbításra már nem tudták menteni a mérkőzést, ennek következtében a Leicester City jutott a legjobb 8 közé.

Rennes – Leicester 2-1 (1-0); továbbjutott a Leicester 3-2-es összesítéssel
Gólszerzők: Bourigeaud (8.), Tait (76.) ill. W. Fofana (51.)

Az Európa-konferencialiga nyolcaddöntő további visszavágói (1. mérkőzések eredményei)
21:00 AS Roma – Vitesse (1-0)
21:00 Feyenord – Partizan (5-2)
21:00 Gent – PAOK (0-1)
21:00 LASK – Slavia Praha (1-4)