Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: a West Ham kiejtette a Sevillát, tovább ment a Lyon és a Frankfurt! – eredmények

Kiesett az Európa-ligából a sorozat specialistája a Sevilla: az andalúziaiak ellen a West Ham tudott fordítani hazai pályán. A Portótól csak egy ikszre futotta a Lyon otthonában, így a portugál nagyágyú is búcsúzott az idei kiírástól. Drámai fordulatokból nem volt hiány a Frankfurt és a Betis összecsapásán, ahol végül a németek örülhettek.

A Manuel Pellegrini által irányított Betis a 90. percben mentette a menthetőt, ám a Frankfurt a hosszabbítás utolsó pillanataiban ismét a saját maga javára fordította a párharcot: Martin Hinteregger volt eredményes kulcspillanatban, így az Eintracht biztosította helyét a következő körben.

Eintracht Frankfurt – Real Betis 1–1 (összesítésben 3–2)
Gólszerzők: Hinteregger (120+1.), ill. Iglesias (90.)

Kedvező helyzetben várta a Porto elleni visszavágót az Olympique Lyon: a francia gárda ráadásul az egygólos idegenbeli sikerét követően hazai pályán is előnyhöz jutott Moussa Dembélé révén. A Porto ugyan még az első félidőben egyenlíteni tudott a rutinos Pepének köszönhetően, a Lyon továbbjutása összességében nem forgott veszélyben, így Peter Bosz alakulata bejutott a legjobb nyolc közé.

Olympique Lyon – Porto 1–1 (összesítésben 2–1)
Gólszerzők: Dembélé (13.), ill. Pepe (27.)

A találkozó videós összefoglalója:

Példaértékű fordítást hajtott végre a West Ham, amely egygólos hátrányban várta a Sevillával szembeni visszavágót. David Moyes gárdája az első félidő végén jutott vezetéshez Tomas Soucek találatával, az előny pedig a rendes játékidő végéig kitartott. A hosszabbításan az ukrán Andriy Yarmolenko bizonyult hősnek, aki a 112. percben továbbjuttatta a Kalapácsosokat.

West Ham – Sevilla 2–0 (összesítésben 2–1)
Gólszerzők: Soucek (39.), Yarmolenko (112.)

A forduló további eredményei:

Crvena Zvezda 2–1 Glasgow Rangers (összesítésben 2–4)
Galatasaray 1–2 Barcelona (összesítésben 1–2)
Bayer Leverkusen 0–1 Atalanta (összesítésben 2–4)
Monaco 1–1 Braga (összesítésben 1–3)
Szpartak Moszkva – Leipzig (továbbjutó, játék nélkül: Leipzig)