Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: negyeddöntőben az Atalanta, a Braga a Monacot legyőzve jutott a legjobb nyolc közé – videóval

Folytatódtak az Európa-liga nyolcaddöntőinek visszavágói. A Bayer Leverkusen az Atalantával találkozott, amit az olaszok vártak előnnyel, és bár csak a hajrában, de ezt a meccset is megnyerték, ezzel pedig ott lehetnek a legjobb nyolc között. Az AS Monaco bár most egy döntetlent ért el a Braga ellen, a portugálok az odavágós kétgólos előny miatt így is könnyedén jutottak tovább a negyeddöntőben. A Crvena Zvezda megnyerte a visszavágót, ám a Rangersnek ez is belefért a továbbjutáshoz.

(Photo by Ralf Treese/DeFodi Images via Getty Images)

Bayer Leverkusen – Atalanta:

Az első félidőben az olaszok játszottak jobban, bár a meccs első nagy helyzete a németek nevéhez fűződött, amikor a 8. percben Diaby csapott le egy labdára a tizenhatoson belül, de a laposan a kapu közepébe szánt lövést Musso könnyedén védeni tudta. A továbbiakban az Atalanta támadott többet, de a befejezéseik pontatlanok voltak. A 35. percben Muriel eresztett el egy közeli lövést, de egy védő pont útját állta. Ez folytatódott a szünetig, de gól már nem született.

A második félidőre átvette az irányítást a Leverkusen. A 48. percben már Diaby próbálkozott is, de a kapu közepébe tartó labdát a kapus védte. Egy perccel később kezezés miatt vizsgáltak egy tizenegyest a németeknek, de a játékvezető úgy döntött, inkább nem ad büntetőt. Az 52. percben Aranguiz lőtt magasan a kapu fölé nagyon jó helyzetből, míg a 67. percben Bakker lőtt egy szöglet után a kapu mellé. A 74. percben már az Atalanta is veszélyeztetett, amikor Muriel lőtt kapura a tizenhatosról, de az egyik védő blokkolta a próbálkozást. A 86. percben szintén kezezésgyanús eset volt az olaszoknál, de a bíró ezt is tovább engedte. Végül a 91. percben összejött az Atalanta vezetőtalálata: szólója végén Boga tört be a büntetőterületre, majd pontosan a jobb felső sarokba lőtt, ezzel lezárva a mérkőzést. Az olaszok ezzel növelték az odavágós előnyüket és jutottak tovább a negyeddöntőbe.

Bayer Leverkusen – Atalanta* 0-1 (0-0) Összesítésben: 2-4
Gólszerzők: – ill. Boga (90+1.)
Sárga lap: Fosu-Mensah (56.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

AS Monaco – Braga:

Kiegyenlített első félidőt játszottak a csapatok, azonban a Braga szerezte meg a vezetést a 20. percben, amikor Abel Ruiz jutott át a védőkön, majd távolról kapura lőtt, a labda pedig a bal alsó sarokba ment. A 33. percben a Monacónak is volt egy helyzete, amikor Diop fejelte el a labdát a jobb alsó sarok irányába, azonban a kapus bravúrral védett. A 35. percben Ben Yedder puskázott el nagy helyzetet, amikor a bal felső sarokba tartó lövését védte a kapus. Két perccel később már a vendégektől Castro fejelhetett jó helyről, de a labda a kapu fölött szállt el. Több gól már nem esett a játékrészben.

A második félidőben már jobban játszott a Monaco. Az 51. percben Ben Yedder lövését védte ismét a kapus, majd Diop esett el a tizenhatoson belül egy ütközést követően, azonban a játékvezető nem adott tizenegyest. Az 57. percben Volland futott be a kapu előterébe és oda is ért a beadásra, de hajszálnyival kapu fölé fejelt. A 61. percben azonban már ismét Abel Ruiz próbálkozott, de a kapu közepébe tartó lövést Nubel bravúrral védeni tudta. Sokáig inkább csak a franciák támadtak, de helyzetük nem igazán volt. Aztán a 82. percben Vanderson csípett el egy kipattanót, és a kapu bal oldalát célozta meg, de a kapus gyönyörű védést mutatott be. Végül csak összejött a gól a Monacónak a 90. percben: Golovin végzett el egy szögletet, amire Disasi ugrott a legmagasabbra és a kapu jobb oldalába fejelt, ezzel lezárva a mérkőzést. A döntetlen ellenére a Braga odavágós eredménye miatt simán a portugálok jutottak tovább a legjobb nyolc közé.

AS Monaco – Braga* 1-1 (0-1) Összesítésben: 1-3
Gólszerzők: Disasi (90.) ill. Ruiz (20.)
Sárga lap: Lucas (40.), Golovin (62.), Maripan (86.) ill. –
Kiállítás: – ill. –


Crvena Zvezda – Rangers:

Jobban játszott a Crvena Zvezda az első félidőben, és a 10. percben meg is szerezték a vezetést: Ivanic kapott hajszálpontos labdát a kapu előtt és azonnal a kapu közepébe tüzelt. Két perccel később is nagy helyzetük volt, de ezt a kapus védte. A 23. percben volt egy vendég lehetőség is, amikor Morelos szerzett gólt kis híján Kamara passzát követően, de a labda elment a kapu bal oldala mellett. A 45. percben még a hazaiaktól Piccini célozta meg a bal felső sarkot, de McGregor látványos mozdulattal védeni tudta a lövést.

A második félidő a Glasgow egyenlítésével indult, amikor az 56. percben Kent vette le a labdát a tizenhatoson, majd lőtt, a labda pedig megpattant Milan Borjan előtt és a kapuban kötött ki. A 67. percben hatalmas helyzetet hagyott ki a szerb csapat, amikor El Fardou csapott le egy kipattanóra és szép lövést eresztett meg, de McGregor remek reflexszel védeni tudott. A játékrész végéig is jól játszott a Crvena Zvezda, és a 92. percben még egy tizenegyest is kaptak Kamara szabálytalansága után, amit El Fardou értékesített és lezárta a mérkőzést. Hiába nyert a szerb csapat, mivel a Glasgow az első találkozón 3-0-ra nyert, a skótok jutottak tovább, 

Crvena Zvezda – Rangers* 2-1 (1-0) Összesítésben: 2-4
Gólszerzők: Ivanic (10.), El Fardou (90+3.) ill. Kent (56.)
Sárga lap: Dragovic (71.), Katai (83.), Pavkov (90+5.) ill. Kamara (90+2.)
Kiállítás: – ill. –