Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Superclásico: a Boca idegenben verte a Rivert – videóval

Az argentin bajnokságban (Copa de la Liga Profesional) ezen a hétvégén rendezik meg a “rangadók fordulóját”, mely során valamennyi csapata a legnagyobb riválisa ellen léphet pályára. Így tettek vasárnap a világ legnagyobb rangadójának résztvevői, a River Plate és a Boca Juniors is…

(Photo by Rodrigo Valle/Getty Images)

Argentína két ősi riválisának első 2022-es mérkőzésén a Boca Juniors 1-0-ra győzött a River Plate vendégeként az argentin bajnokság (Copa de la Liga Profesional) küzdelmeinek hetedik fordulójában.

Az elmúlt évek zárt kapus és korlátozott nézőszámú rangadóit követően végre újra telt ház és fantasztikus derbihangulat fogadhatta két nagy ellenlábast a Monumentalban. A tavalyi második bajnoki kiírást megnyerő River hazai környezetben aktívan kezdte a találkozót, és hét perc elteltével Álvarez kapásból pörgetett nem sokkal Rossi ketrece fölé. Ezt követően is a hazaiak játszottak kezdeményezőbben, próbálkozásaik közt azonban kevés valódi lehetőség adódott, de közelebb álltak a vezetés megszerzéséhez. A játékrész második felében még inkább fokozódott a River fölénye, s a félidő derekánál Barco kísérletét magabiztosan fogta a Boca hálóőre. Félóra elteltével ismét Rossi védett bravúrral Álvarez közeli helyzeténél, amely a “milliomosok” legnagyobb gólszerzési lehetősége volt. A játékrész végére némileg lenyugodtak a kedélyek, leszámítva, hogy a játékvezető a hazai oldalon egy, a vendégeknél két sárga lapot is kiosztott rövid időn belül. 45 játékperc után nem született találat a rangadón.

A szünetben Battaglia két cserét is eszközölt, L. Vázquez és Figal beállítása arról árulkodott, hogy a Boca mestere volt kevésbé elégedett a látottakkal. A frissen beálló L. Vázquez jobb oldali elfutása után máris lehetőséget alakítottak ki néhány perc elteltével, Armani kapus azonban hárította az éles szögből leadott próbálkozást. Ennek ellenére továbbra is a River uralta a játékot, több hosszabb akciót is vezettek, de az igazán komoly gólhelyzetekkel adósak maradtak. Tíz perc sem telt el a második felvonásból, amikor a Boca egyik kósza ellentámadása célba ért: a játékba színt vivő L. Vázquez indítását követően González Pirez nem tudta kizárni a játékból a vendégek támadóját, Sebastián Villa Cano megszerezte a labdát és Armani mellett elhúzva, gurított magabiztosan a kapuba. A “milliomosok” fokozták az iramot, hátrányba kerülésüket követően markáns mezőnyfölényben játszottak, nem egyszer percekre kapuja elé szegezve ellenfelüket. Díaz fejese révén közel jártak az egyenlítéshez, de Rossi kapus továbbra is biztosan állta a sarat. A Boca portása kisvártatva Álvarez újabb ziccerét is hatástalanította, akinek lapos lövését lábbal védte. A második félidő felénél a csereként Quintero szabadrúgását ugyancsak hárította a vendégek kapusa. Kis idő múlva E. Fernández távoli átlövése a felső lécet találta el. A hajrában J. Ramírez elfutása után bebiztosíthatta volna a győzelmét a Boca, azonban a kapus bravúros védést mutatott be, a közeli ismétlésből pedig O. Romero sem járt sikerrel. A River a nagy igyekezet ellenére képtelen volt kiegyenlíteni, így a Boca az ősi rivális otthonában diadalmaskodott.

A címvédő hét forduló alatt már a második vereségét szenvedte el az új kiírásban és jelenleg csak harmadik csoportjában, míg a Xeneize csoportja második helyén pontszámban beérte az éllovas Estudiantest.

A Boca 2017. november 5-e óta először győzött idegenben bajnoki mérkőzésen a River ellen.

River Plate – Boca Juniors 0-1 (0-0)
Helyszín: Estadio Antonio Vespucio Liberti, “Monumental” (Buenos Aires) Vezette: Darío Humberto Herrera
Gólszerző: – ill. Villa Cano (54.)
Sárga lapok: E. Pérez (28.), ill. Advíncula (32.), Ramírez (43.), Zambrano (66.), Figal (80.)
Kiállítva: – ill. –

River Plate: Armani – Rojas, Díaz Huincales, González Pirez, Casco (E. Gómez 72.) – E. Fernández, E. Pérez (T. Pochettino 82.), de la Cruz (Palavecino 72.) – Simon (Quintero 61.), Álvarez, Barco (B. Romero 61.). Vezetőedző: Marcelo Gallardo.

Boca Juniors: Rossi – Advíncula (Figal 46.), Zambrano, Rojo (Ávila 87.) – Medina (Campuzano 80.), G. Fernández, J. Ramírez – Molinas (O. Romero 59.) – Benedetto (L. Vázquez 46.), Villa Cano. Vezetőedző: Sebastián Battaglia.

 

A 7. forduló eddigi eredményei és további programja

Aldosivi – Patronato 3-1
Tigre – Platense 4-0
Barracas Central – Sarmiento Junin 2-1
Lanús – Banfield 0-1
San Lorenzo – Huracán 0-0
Colón – Unión Santa Fé 0-0
Independiente – Racing Club 1-2
Rosário Central – Newell’s Old Boys 0-1
Gimnasia La Plata – Estudiantes La Plata 1-1
River Plate – Boca Juniors 0-1
Defensa y Justicia – Arsenal Sarandi hétfő, 23:15
Argentinos Juniors – Vélez Sarsfield kedd, 01:30
Atlético Tucumán – Central Córdoba kedd, 23:15
Talleres Córdoba – Godoy Cruz szerda, 01:30

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!