Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: döntetlen a két „szabadnapos” rangadóján – VIDEÓVAL

Az orosz-ukrán incidens miatt a skót és a lengyel válogatott is barátságos meccsre kényszerült. Azonban míg a hazaiaknak játszaniuk kell még a jövőben Ukrajna ellen, addig a vendégek játék nélkül jutottak tovább az oroszokon.

(Photo by Andrew Milligan/PA Images via Getty Images)

Nem a lehető legjobb kezdőcsapattal állt ki a lengyel válogatott Skóciában. Pedig a brit együttes roppant komolyan vette a mérkőzést. A vendéglátók már-már tétmeccsként fogták fel az összecsapást, olyan komoly stílusban és elszántsággal támadták az ellen kapuját.
Bár a döntetlent sem nevezhetjük végül igazságtalan végeredménynek, a skótok összességében jóval közelebb álltak a győzelemhez.
Lengyelország legnagyobb sztárja, Robert Lewandowski végig a padról nézte végig a verítékkel kiharcolt remit. A pihenő nem véletlen, lévén a svéd-cseh párharc győztesével kell megmérkőzniük a világbajnoki részvételért.
Skócia – Lengyelország 1-1 (0-0)
Gólszerző: Tierney (68.), ill. Piatek (90+4.-bűntetőből)

A meccs összefoglalója:

Saját rekordját állította be a koszovói válogatott, amely egy könnyed ötöst hintett afrikai ellenfelének. Európa legfiatalabb állama korábban nyert már egyszer épp ilyen gólaránnyal, akkor Máltát verték Nemzetek-ligája meccsen.
Fontos megjegyezni, hogy ez a Burkina Faso messze nem az a csapat volt, mely a pár héttel ezelőtti ANK-n a negyedik helyen végzett. Teljesen más játékosok alkották a keretet.

Koszovó – Burkina Faso 5-0 (2-0)
Gólszerző: Aliti (3.), Selmani (23.), Vojvoda (53.), Rashica (68.), Domgjoni (75.), ill.

Kisebb fajta meglepetést okozott az örmény válogatott, amely 2016. után ismét megverte a valamivel többre tartott montenegróiakat. A hazaiak hőse a korábbi zsolnai (MSK Zilina) kedvenc, Vahan Bichakhchyan volt. A Pogon Szczecin támadó középpályása a második válogatott gólját szerezte.

Örményország – Montenegró 1-0 (1-0)
Gólszerző: Bichakhchyan (19.), ill.