Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-pótselejtező: bombameglepetés! Olaszország lemarad a világbajnokságról – videóval

Az európai zóna világbajnoki pótselejtezőjének első körében hatalmas meglepetésre Olaszország hazai pályán vérzett el Észak-Macedónia ellen. Az Európa-bajnokkal ellentétben Svédország csak legyűrte otthon, hosszabbítás után, Csehország együttesét.

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

Olaszország – Észak-Macedónia 0-1 (0-0)
Gólszerzők:
A. Trajkovski (90+2.)

A hatalmas olasz fölény (16-1 volt a kapura lövési kísérletek aránya az Európa-bajnok javára a szünetben) ellenére kisebb csoda, hogy a vendégek kihúzták kapott gól nélkül az első 45 percet (…)

(…) A szünet után mit sem változott a játék képe, a vendégek hősiesen védekeztek, az olaszok pedig egyre feszültebbé és feszültebbé váltak (miközben a végére 32 lövésig (!) jutottak – a szerk.): sorra hagyták ki helyzeteiket, puskázták el átlövéseiket, és milyen a futball: Észak-Macedónia egy elsőre kószának tűnő Aleksandar Trajkovski átlövéssel, amikor már mindenki a büntetőkre készült, elütötte az olaszokat a világbajnoki álmuktól!

A szó legszorosabb értelmében vett drámai forgatókönyv szerint zajlott a palermói összecsapás, de ez a tényen mit sem változtat: Roberto Mancini Eb-győztes csapata ugyanis nem lesz ott Katarban a futballvilág legnagyobb színpadán!

 

Svédország – Csehország 1-0 (0-0) – Hosszabbítás után
Gólszerző: Quaison (110.)

A kezdeti tapogatózó mederből hamar kimozdíthatta volna a találkozót Jan Kuchta 12. percben videózás után elvett találata. Miután a VAR – jogosan – közbelépett, a kapuk nem igazán forogtak komoly veszélyben – ami talán a nagy tétnek is köszönhető.

A feszültség ahogy Olaszországban, úgy Svédországban is egyre csak nőtt, annyi különbséggel, hogy egy abszolút kiegyenlített találkozót láthattunk; amely Stockholmban hosszabbításba is torkollott.

A ráadásban már az első percekben kiderült, hogy amelyik csapat húz egy váratlant, az nagy lépést tehet a továbbjutás felé: ezt a váratlant a svédek, egészen pontosan Aleksander Isak húzta meg, aki kihagyhatatlan helyzetbe hozta csapattársát, Robin Quaisont a 110. percben, aki továbblőtte Svédországot!

 


Észak-Macedónia – Portugáliával; Svédország – Lengyelországgal találkozik kedden, ahol a tét ha lehet ilyet mondani még nagyobb: a világbajnoki kijutás!