Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi: “Nagyot hibázott a videóbíró…”

A magyar válogatott 1-0-s vereséget szenvedett Szerbia ellen a Puskás Arénában a csütörtök este rendezett felkészülési mérkőzésen…

(Photo by Laszlo Szirtesi – UEFA/UEFA via Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi hosszasan értékelt a szerbek elleni, hazai 1-0-s vereséget követően:

“Ez a találkozó teljes mértékben kiegyenlített volt, a statisztikák is ezt mutatják. Aminek jobban kellett volna működnie, azok az utolsó passzok, sok ki nem kényszerített hibánk volt. De a labdabirtoklásban javultunk és megvoltak a helyzeteink is. Más kérdés, hogy Mitrovics második nagy helyzeténél gólt érdemeltek volna a szerbek, viszont a góljuk előtt szerintem egyértelmű kezezés történt, és elbuktunk egy mérkőzést, pedig a döntetlen lett volna az igazságos eredmény. Játékban összességében sikerült fejlődnünk, többször ellent tudtunk állni az ellenfél nyomásának, javultunk labdabirtoklásban. Amikor a futballisták taktikailag követik az utasításokat, elégedett vagyok, de ki kell mondani, nagyot hibázott a videobíró.

Az új játékosokkal elégedett vagyok. Callum Styles többet volt játékban, úgy érzem, jól szerepelt. A mi rendszerünkben védekező középpályás, de bal oldali támadó is lehet, az első ék mögött, és bal oldali szárnyvédőt is játszhat, mint ma. Bizonyította, hogy nagyon gyors játékos, jó benyomásokat szerezhettünk róla. Az északírek ügyesen kihasználják az üres tereket, erre kell felkészülnünk, bízom abban, hogy azon a meccsen Willi Orbánra is számíthatok.”

Szerbia volt az ellenfél. Az a Szerbia, amelynek a Real Madridban és más sztárklubokban vannak játékosai. Lehet, hogy én lótúrót sem értek a munkámhoz, de szerintem elégedettek lehetünk, hogy ez ellen a csapat ellen helyt tudtunk állni, azzal együtt, hogy a ki nem kényszerített hibák számát csökkenteni kell. Sosem szabad elfelejteni, hogy ki az ellenfél, ha valaki azt hiszi, hogy legyőzzük majd Angliát vagy Olaszországot júniusban, akkor baj van a fejében.”

A nemzeti csapat jövő kedden Észak-Írország vendégeként játszik újabb felkészülési találkozót a javítás reményében.