Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszország: Roberto Mancini karrierje legrosszabb élményéről!

Érthető módon csalódottan értékelte Roberto Mancini szövetségi kapitány Olaszország szerinte is “felfoghatatlan” búcsúját a világbajnoki pótselejtezőn, Észak-Macedónia ellen.

(Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images)

“Karrierem legnagyszerűbb időszaka után (Eb-győzelem), ez most a legtragikusabb is egyben! Mit mondhatnék még? Hihetetlen dolgokra képes a futball!” – idézi a Rai az olasz kapitányt.

“Mindenki láthatta, hogy mindent megtettünk a győzelemért: rengeteg lehetőségünk volt, hatalmas fölényben játszottunk, mégis hiába. Talán a sors akarta így, hogy ne legyünk ott a világbajnokságon!” – elmélkedett tovább Mancini, majd folytatta: “Az Európa-bajnokságon megérdemelten nyertünk, hiszen jól futballoztunk végig, kiegyensúlyozottak és stabilak voltunk. A Eb-n szerencsénk is volt, a világbajnoki selejtezők alatt inkább rossz szerencséről beszélhetünk, minden megfordult! Már a csoportmeccseink alatt is hihetetlen dolgok történtek, uraltuk a csoportot, mégsem végeztünk az első helyen, egy-egy kulcspillanat miatt.” – így az 57 esztendős kapitány, aki már arról is beszélt, hogy el kell fogadnia, hogy a jövője a nemzeti csapat élén most bizonytalanná vált.

“Meglátjuk mit hoz a jövő. Talán nem most kellene erről beszélgetnünk hosszasan, amikor mindenki csalódott! Fantasztikus játékosaim vannak, akik nagyszerű emberek is, őket sajnálom a legjobban, mert nem azt érdemlik, hogy a televízióból kövessék a világbajnokságot. Egy dologban biztos vagyok, velem, vagy nélkülem, de az olasz válogatottra ígéretes jövő vár a futballistáink miatt!” – tette még hozzá a csalódott Mancini, akinek távozása szinte egyből napirendre került az olasz sajtóban.