Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Scaloni: “Ne higgyük azt, hogy minden rendben, fejlődni akarunk”

Az argentin válogatott magabiztos győzelmet aratott Venezuela felett a legutóbbi világbajnoki selejtezőjén, így továbbra is hosszú ideje nem talált legyőzőre…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni a tőle megszokott, racionális hangnemben értékelte a találkozót és csapata kilátásait:

“A legfontosabb dolog, hogy ne higgyük azt, hogy minden rendben van, ha nyersz, vagy hogy minden rosszul működik, ha kikapsz. Igyekeznünk kell mindig megtalálnunk azt, hogy mi működött jól, és mi az, ami még javításra szorul. Hiszem, hogy képesek vagyunk meccsről meccsre egyre jobban fejlődni. Sajnos sok játékost nélkülözünk, de olyanokat is láthatok, akikre korábban nem volt lehetőség. Nagyon örülök a jelenlétüknek. Di María játéka kérdéses volt, de óriási erőfeszítéseket tett, hogy pályára lépjen, kisebb sérülése ellenére is itt akart lenni velünk, ezért állítottam be, nagyra értékelem a hozzáállását. Joaquin Correa játéka nagyon tetszett, sajnáltam, hogy nem szerzett gólt. Jó érzés volt itt lenni, és látni, hogy mennyire szeretnek bennünket. Tisztában vagyunk a címeres mez súlyával, mi adjuk az ország imázsát, a közönséget pedig mindig ki kell szolgálni.”

Argentína zsinórban a 30. mérkőzését vívta meg veretlenül, és továbbra is rendkívül kiegyensúlyozott teljesítménnyel készül a novemberi világbajnokságra, elsőként annak április elsejei, jövő pénteki sorsolására. Mindenek előtt pedig a következő selejtezőre, melyet jövő szerdára virradóra Ecuador vendégeként játszanak.

A dél-amerikai selejtezősorozat aktuális állása

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!