Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: magabiztosan nyert Argentína az utolsó hazai meccsen – videóval

A csütörtöki négy mérkőzés után magyar idő szerint péntekről szombatra virradóra egy újabb találkozót rendeztek meg a dél-amerikai vb-selejtezősorozat utolsó előtti fordulójában…

(Photo by Daniel Jayo/Getty Images)

A világbajnokságra már korábban kijutó Argentína a papírformának megfelelően, 3-0-s győzelmet aratott Venezuela ellen a dél-amerikai világbajnoki kvalifikációs sorozat utolsóként lejátszott hazai mérkőzésén. Lionel Scaloni csapata a megszokottól számos helyen eltérő összeállítás ellenére az első pillanattól fogva uralta a találkozót a La Bombonerában. Az Albiceleste sorozatos támadásai közben eleinte kisebb, majd a félidő második felében egyre nagyobb helyzeteket alakított ki: Messi lövését kézzel (?) blokkolták, J. Correa helyzeténél pedig Farínez védett látványosat. A 34. percben a mezőnyfölény góllá érett, De Paul jobb oldali bejátszását a kapu elé érkező Nicolás González juttatta be az ötösről a hálóba. A játékrész hajrájában további gólszerzési lehetőségek adódtak a házigazda előtt, és J. Martínez közeli lehetőségénél a Vinotinto is veszélyeztetett Armani ketrecénél. A térfélcsere után sem igazán változott a játék képe, s bő öt perc elteltével Messi sorfalról levágódó szabadrúgása jelentett könnyű zsákmányt Faríneznek. Nem sokkal később J. Correa jobb oldali elfutását követően A. Mac Allister lövése tévesztett célt. Akárcsak az első félidőben, a második felvonás során is a hajrában érkeztek meg a “gauchók” találatai. Bő tíz perccel a vége előtt a csereként beálló Ángel Di María a jobb oldalon meglódulva cselezte magát befelé, majd a bizonytalanul kimozduló kapus felett látványos mozdulattal emelt a hálóba. Három perccel később a PSG sztárja zseniális labdát adott a kapu elé Lionel Messinek, aki a labdát eltörve is eredményes tudott lenni, mivel balul sikerült mozdulatával is megzavarta az ellenfél kapusát.

Argentína zsinórban a 30. mérkőzését vívta meg veretlenül, és továbbra is rendkívül kiegyensúlyozott teljesítménnyel készül a novemberi világbajnokságra, elsőként annak április elsejei, jövő pénteki sorsolására. Mindenek előtt pedig a következő selejtezőre, melyet jövő szerdára virradóra Ecuador vendégeként játszanak.

Argentína – Venezuela 3-0 (1-0)
Gólszerzők: N. González (34.), Di María (79.), Messi (82.), ill.

 

 

A dél-amerikai selejtezősorozat aktuális állása

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!