Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Világbajnok veheti át az olasz válogatottat – sajtóhír

Az olasz válogatott vereséget szenvedett az Észak-Macedónia elleni pótselejtező során, így az Azzurri történetében először az egymást követő második világbajnokságról maradt le…

(Photo by Simon Bruty/Anychance/Getty Images)

Természetesen az olasz sajtóban azonnali elindultak a találgatások az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Roberto Mancini jövőjét illetően. A Sky Sport Italia arról számolt be, hogy amennyiben a tréner nem folytatja a munkát az Azzurri élén, úgy az egykori világbajnok és aranylabdás klasszis, Fabio Cannavaro veheti át tőle a kapitányi posztot. Az új trénerrel együtt a 2006-os sikercsapat kapitánya, Marcello Lippi is csatlakozna tanácsadóként a nemzeti együtteshez.

A lehetséges utód edzőként 2014-től Ázsiában tevékenykedett, több ízben is irányította Guangzhou Evergrande csapatát, de megfordult a kínai válogatott élén és a szaúdi Al-Nassr csapatánál is, és legutóbbi megbízatása lejártával elérkezettnek látta az időt arra, hogy az öreg kontinensen próbálja ki magát, azonban lassan három éve nem vállalt munkát.

Cannavaro aktív játékosként a Napoli (1992-1995), a Parma (1995-2002), az Inter (2002-2004), a Juventus (2004-2006 és 2009-2010), valamint a Real Madrid (2006-2009) csapatainál fordult meg az öreg kontinensen, edzői karrierjében azonban még sosem vállalt munkát európai csapat élén. Elég nagy kihívás lenne rögtön az eredménykényszerben lévő nemzeti csapat átvétele.

A négyszeres világbajnok Olaszország a 2006-os végső győzelme után két vb-n még szerepelt, de egyszer sem jutott tovább a csoportból, az azt követő két tornára viszont nem jutott ki.