Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Peru fellebbezett a FIFA-nál a meg nem adott gól miatt

Ahogyan arról beszámoltunk, a dél-amerikai vb-selejtezősorozat legutóbbi játéknapján Peru 1-0-s vereséget szenvedett Uruguay ellen, miután nem adták meg a csapat potenciális egyenlítőgólját a mérkőzés hosszabbításában…

(Photo by Matilde Campodonico – Pool/Getty Images)

A perui labdarúgó-szövetség vasárnap hivatalos közleményben arról számolt be, hogy keresetet nyújtott be a FIFA-hoz az Uruguay elleni mérkőzés játékvezetője, a brazil Anderson Daronco ellen. Az “inkák” továbbra is azt vitatják, hogy szabályos gólt vettek el tőlük a legutóbbi vb-selejtező hajrájában, mellyel 1-0-s vereséget szenvedtek és lemaradtak az automatikus kvalifikációról.

Mint ismeretes, Miguel Trauco távoli emelése után Rochet kapus kezében a labdával jócskán belépett a gólvonal mögé, és a televíziós felvételek alapján úgy tűnt, hogy a játékszert is bevitte magával. Peru bírálata után a CONMEBOL néhány órával a meccs után közzétette a VAR-vizsgálat képi és hangi anyagát, de ez sem volt elegendő a kedélyek csillapításához. A vitatott jelenet alábbi cikkünkben tekinthető meg. Ennek fényében abszolút nem várható, hogy a nemzetközi szövetségi bármit is másként gondolna a beérkezett panasz miatt.

Az utolsó forduló előtt a dél-amerikai selejtezőzónából Brazília és Argentína mellett Ecuador és Uruguay jutott ki a vb-re automatikusan, Peru a legutóbbi vereségével már biztosan nem csípheti el a negyedik helyezést, melyre egy esetleges döntetlennel még minden esélye meg lett volna az utolsó fordulóban.

A 2018-as tornán résztvevő Peru válogatottja jelenleg a pótselejtezőt érő ötödik helyezést birtokolja, melynek biztos megtartásához kedden le kell győznie Paraguayt az utolsó körben. A dél-amerikai ötödik helyezett majd egy ázsiai zónából érkező csapattal vívhat interkontinentális pótselejtezőt júniusban.

A 22. labdarúgó-világbajnokságra 2022. november 21. és december 18. között Katarban kerülhet sor. A csoportkör sorsolását április elsején, pénteken tartják Dohában.

A dél-amerikai selejtezősorozat aktuális állása

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!