Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Laporta kijelentette, nem szeretnék visszahozni Messit

Barcelona elnöke, Joan Laporta ma több dolgot is bejelentett, többek között azt, hogy hosszú távon terveznek Ousmane Dembélével, illetve azt, hogy elengedik Sergi Robertót. A klub első embere viszont azt is bejelentette, hogy mik a terveik korábbi legendájukkal, Lionel Messivel.

 (Photo by Angel Martinez/Getty Images)

A Barcelona elnöke, Joan Laporta lehűtötte azokat a pletykákat, miszerint Lionel Messi visszatérne a Camp Nouba. Az elmúlt hetekben felerősödtek a hírek, miszerint az argentin támadó elvágyódik új csapatából, a Paris Saint-Germainből, és visszatérne oda, ahol 21 éven keresztül futballozott.

Messi és a PSG kapcsolata eddig nem a vártak szerint alakul: a játékos mindössze 2 gólt szerzett eddig a francia bajnokságban 18 mérkőzésen. A BL-ben jobban szerepelt ugyan a csoportkörben, de a nyolcaddöntőben kiesett a Real Madrid ellen.

Laporta most azt is elárulta, hogy egyáltalán nincs közvetlen kapcsolatban Messivel, és nem is gondolkodnak azon, hogy visszahozzák a Barcelonához.

“Semmilyen üzenetet nem kaptam Messitől vagy az ügynökétől arról, hogy visszatérne a Barcelonába.”

– nyilatkozta Laporta a spanyol RAC1-nek.

“Most egyáltalán nem gondolkodunk azon, hogy visszatérjen hozzánk. Egy új csapatot építünk, amelyben keveredik a fiatalság és a tapasztalat, egy működő szimbiózisban. De Leo az Leo, mindig is egy nyerő ember lesz. Nekem nem volt könnyű őt elengedni, de ez már megtörtént. Gondolnom kell a klub pénzügyi helyzetére, és azt nem tehetem kockára. Azt hiszem azt tettük, amit tennünk kellett.”

Messi szerződése lejártával nyáron csatlakozott a PSG-hez és egy két éves kontraktust írt alá. Elmondása szerint maradt volna a Barcelonában, de a klub pénzügyi helyzete miatt nem tudtak új szerződést ajánlani neki.