Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rossi: “Az utolsó tíz perc az én hibám volt…”

A magyar válogatott 1-0-s győzelmet aratott Észak-Írország felett kedd este Belfastban felkészülési mérkőzésen…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya, Marco Rossi a saját felelősségét is elismerte a szoros hajrá miatt Észak-Írország 1-0-s legyőzését követően:

“Két különböző meccset játszottunk ma, melynek első része alapján megérdemelten nyertünk, az utolsó tíz percben viszont Dibusz Dénesnek köszönhettük a győzelmet. Én vagyok a hibás, mert hármat cseréltem az utolsó tíz percre, emiatt labdákat vesztettünk, nem voltunk már olyan agresszívak. Máskor egy ilyen meccsen, ebben a szituációban teljesen más attitűddel kell játszanunk, nem követhetünk el ennyi hibát. Az utolsó tíz percben szinte nem is találkoztunk a labdával.

Miután megszereztük a vezetést, voltak helyzeteink, de nem fejeztük be az akciókat, nem lőttünk eleget kapura. Ebben fejlődnünk kell, többet kell lőnünk, hiszen most is volt két-három lehetőségünk, hogy eldöntsük a meccset.”

A kapitány említést tett a válogatottban először kezdőként pályára lépő Callum Styles teljesítményéről: “elégedett vagyok vele. Jól veszi át a labdát, biztonságban van nála, jó a mentalitása, nem fél semmitől. Amikor keretet hirdetek, mindig azt kérdezik tőlem, kit és miért hívok be, másokat miért nem. Azért, mert én vagyok a szövetségi kapitány, ez az én felelősségem. Annyi meccset néztem meg az elmúlt években, mint előtte soha, ezért a keretből mindenkinek tisztában vagyok a képességeivel.”

A magyar válogatott június 4-én kezdi meg szereplését a Nemzetek Ligája A Ligájának 2022-2023-as kiírásában.