Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Haaland pótlása: ultimátumot kapott a Dortmund

Végső határidőt szabott meg az egyelőre tétlennek látszó Borussia Dortmund számára a tehetségek hadát Európára szabadító Red Bull Salzburg. Az osztrák együttes Karim Adeyemit szeretné rásózni a sárga-feketékre.

(Photo by Roland Krivec/DeFodi Images via Getty Images)

A Sport Bild híre szerint az osztrák bajnokságban egyeduralkodó Salzburg egy végső ultimátumot küldött a Dortmundnak. Állítólag az „energiaitalosok” Húsvétig adtak időt a német klubnak döntést hozni arról, hogy hajlandóak-e 45 millió eurót kifizetni Adeyemiért.

A 20 éves német csatár a pletykák szerint Erling Braut Haalandot pótolhatná a Borussiaban, feltéve, ha a dortmundi vezetőség valóban vele képzeli el a jövőt. A Bild írja, hogy a Salzburg a hónap végéig biztosít exkluzivitást a másik fél számára, utána pedig már szívesen belemennek a licitverseny élvezetébe. A piaci pletykák szerint Adeyemi kegyeiért sorba állt már a Bayern München, a Real Madrid és az FC Barcelona is.

A nigériai és román felmenőkkel büszkélkedő Adeyemi a mostani idényben harminchat tétmeccsen tizenkilenc góllal szolgálta a Salzburgot. A tehetséges csatár már háromszor pályára lépett a német felnőtt válogatottban.