Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ibra lemaradt a világbajnokságról

Lengyelország 2-0-ra legyőzte Svédországot a világbajnoki pótselejtezőn, így a győztes kijutott a világbajnokságról, a vesztes pedig lemaradt a tornáról…

(Photo by Foto Olimpik/NurPhoto via Getty Images)

A svéd válogatott veterán csatára, Zlatan Ibrahimovic a hajrában csereként lépett pályára, de ő sem tudott már segíteni csapatának. Az AC Milan rutinos labdarúgója a búcsút követően további céljairól beszélt:

“Addig szeretnék játszani, ameddig csak lehet, de ez nem csak a mostani kiesésről szól. Először is egészségesnek kell lennem, csak utána tudok a csapatom hasznára lenni, legyen az a klubcsapatom vagy a válogatott.”

Ibra mintegy öt év kihagyás után tavaly tért vissza a válogatotthoz, a 2016-os Európa-bajnokságtól tavalyig nem képviselte a nemzeti színeket. A 40 esztendős támadó karrierje során két világbajnokságon vett részt, még 2002-ben és 2006-ban, így hatalmas dolog lett volna, ha ilyen hosszú megszakítás után 2022-ben újra kijutott volna, de ez nem jött össze. Az említett két vb-n öt meccsen lépett pályára, de gólt nem szerzett, így úgy tűnik, hogy anélkül fog véget érni a különleges pályafutása, hogy betalált volna világbajnokságon.

Jelen állás szerint még vele kapcsolatban is nehéz lenne elképzelni, hogy 2026-ban 44 évesen pályára lépjen az észak-amerikai vb-n…