Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szlovákia: végre megkönnyebbült az Inter sztárja

A válogatott játéknapok alkalmából kétszeres is idegenben lépett pályára Szlovákia, akik hozzánk hasonlóan ismét lemaradtak az aktuális világbajnokságról. A csapatkapitányuk, Milan Skriniar végre azonban győzelemnek is örülhetett.

(Photo by Kirill Kudryavtsev – Pool/Getty Images)

Vereséggel indította a 2022-es évet a szlovák válogatott. Északi szomszédunk a jobb nevekből álló Norvégiától kapott ki Oslóban. A felkészülési mérkőzésen a norvégok két hajrában esett góllal, Martin Ödegaard (Arsenal) és Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund) jóvoltából tudtak győzedelmeskedni.

Kedden már javított Szlovákia. A tavaly még Eb-résztvevő együttes a finnekkel mérkőzött meg, mégpedig Helsinki helyett a sokkal barátságosabb klímájú Spanyolországban, egészen pontosan Murciaban. A kétgólos sikert követően így ünnepelt Milan Skriniar:

„A Norvégia elleni meccs után reagálnunk kellett. Keményen dolgoztunk és a küzdőszellemünkből sem volt hiány. Sok párharcot nyertünk, és jó lett az eredmény. Zárt kapuk? Szomorú volt, de legalább jól éreztük magunkat a pályán.”

– idézte az Internazionale védőjét, a Tuttomercatoweb.

Szlovákia idén a Nemzetek-ligája C ligájában folytatja a fellépései sorozatát. A nyári és őszi találkozókon az azeri, a fehérorosz és a kazah válogatottal csap össze.