Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: íme a hónap díjazottjai, Kane rekordot állított be! – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság, a Premier League a hivatalos csatornáin tette közzé a márciusi elismeréseket: a hónap legjobb vezetőedzője Mikel Arteta lett, míg a játékosok közül Harry Kane vette át a díjat. A legszebb gól Cristiano Ronaldo nevéhez fűződik.

(Photo by Matthew Ashton – AMA/Getty Images)

Kane hónap játékosa díja abszolút megérdemelt, hiszen a Tottenham Hotspur kulcsembereként 4 gólt és 2 előkészítést jegyzett márciusban – mindezt négy összecsapáson, amelyeken az észak-londoniak 9 pontot zsebeltek be. A 28 esztendős csatárt pályafutása során 7. alkalommal választották a legjobbnak, amivel utolérte a rekordert, Sergio Agüerót.

Trénerkérdésben szem született különösebb meglepetés, ugyanis az Arsenal Arteta vezetésével remek hónapot zárt: ugyan a Liverpoolnak köszönhetően nem jött össze a százszázalékos teljesítmény, azért a Leicester City hazai, valamint az Aston Villa idegenbeli legyőzése így is egész jól mutat a Bajnokok Ligája-helyért való küzdelemben.

Nem telhet el díjazás anélkül, hogy Ronaldo neve fel ne merüljön: a Manchester United portugál klasszisa a Spurs ellen szerzett bombagólt, méghozzá jóval a tizenhatoson kívülről, így igazából nem is volt kérdés, ki lesz a gólszépségverseny győztese – ráadásul Ronaldo mesterhármast jegyzett azon a mérkőzésen.

A Premier League az előttünk álló hétvégén tér vissza, méghozzá a 31. fordulóval. A nyitómeccset szombat délután rendezik: a végső győzelemre is pályázó Liverpool fogadja a kiesés ellen küzdő Watfordot 13.30-tól.