Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: döntetlent játszott Frankfurtban a Barcelona! – videóval

Döntetlent játszott a Xavi Hernández által irányított FC Barcelona az Eintracht Frankfurt elleni Európa-liga negyeddöntő első mérkőzésén. 

(Photo by Alex Grimm/Getty Images)

A mérkőzés első említésre méltó pillanata egy távoli Barcelona lövés volt. A 3. percben Ferran Torres eresztett meg egy löketet, amit Trapp a léc fölé tudott tolni. A 6. minutumban egy akció végén az Eintracht Frankfurt előtt adódott hatalmas lehetőség, azonban Sow 12 méterről kihagyta. A 17. percben Aubameyang került ziccerbe, Trapp viszont jól zárta a szöget és védett, azonban a játékvezető nem vette észre, így szöglet helyett kirúgás következett. A 23. minutumban kényszerű csere következett be a Barcelona oldaláról, Pique helyére Lenglet szállt be. A 38. percben Srdjan Jovanovic minden várakozás nélkül tizenegyest ítélt, miután úgy vélte Busquets szabálytalanul állította meg Borrét gólszerzési lehetőség közepette. A szerb bíró megnézte az esetet alaposabban, végül pedig visszavonta a megítélt büntetőt. Az első félidőben tehát nem született gól egyik fél részéről sem. 

A második játékrész nem kezdődhetett volna jobban a Frankfurt számára, a 48. minutumban Eric Garcia fejelte ki rendkívül rossz helyre a hazaiak szögletét, amit Ansgar Knauff köszönt szépen és óriási gólt akasztott Ter Stegen hálójába. A 66. percben egyenlített a Barcelona, a csereként beállt Frenkie de Jong remekül játszott össze Ferran Torresszel, az akciót a spanyol fejezte be góllal. A 78. minutumban emberhátrányba került az Eintracht Frankfurt. Tuta követett el egy felesleges szabálytalanságot, ráadásul sárga lappal a birtokában. Összegezve a párharcot, a Frankfurt méltó ellenfele volt a Barcelonának ma este, a továbbjutás tehát a Camp Nou-ban fog eldölni. 

Eintracht Frankfurt – FC Barcelona 1-1 (0-0)
Helyszín
: Deutsche Bank Park (Frankfurt); Vezette: Srdjan Jovanovic (szerb)
Gólszerzők: Knauff (48.) ill. Torres (66.)
Sárga lapok: Kostic (45+2.), Tuta (61., 78.), Jakic (82.) ill. –

Kiállítás: Tuta (78.) ill. –

Frankfurt: Trapp – Tuta, Hinteregger, N’Dicka – Knauff, Jakic (Rode 89.), Sow, Kostic – Lindström (Hauge 73.), Borre (Ache 89.), Kamada (Touré 80.). Menedzser: Oliver Glasner

Barcelona: Ter Stegen – Araujo, Pique (Lenglet 23.), Garcia, Alba – Pedri, Busquets, Gavi (F. de Jong 62.) – Traoré (Dembelé 62.), Aubameyang, Torres. Menedzser: Xavi Hernández

A mérkőzés videós összefoglalója: