Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: egymilliárd eurós összeget rögzíthetnek az új szerződésben – sajtóhír

Többhetes huzavona után a Barcelona úgy tűnik, hogy rövidesen megújíthatja jövő nyáron lejáró szerződésű hátvédje megállapodását a klubnál…

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Fabrizio Romano legfrissebb beszámolói szerint a Barcelona rövidesen 2026-ig szóló megállapodást köthet Ronald Araújóval, akit az utóbbi időben a Premier League-ből is csábítottak. A transzferguru úgy tudja, hogy a katalánok a védő új szerződésében 1 milliárd eurós kivásárlási árat készülnek rögzíteni, ahogyan azt tették korábban Ansu Fati és Pedri új megállapodásában és tervezik az ugyancsak hosszabbítás előtt álló Gavi esetében. A hivatalos bejelentés napokon belül megszülethet.

A 23 éves uruguayi középhátvéd 2018-ban került a katalán klub birtokába, ahol az első két idényt még a B csapat alkalmazásában töltötte. Araújo a 2019-2020-as szezon alatt debütált az első csapatban, a tavalyi idénytől kezdve pedig a hátsó alakzat meghatározó játékosa lett. Az elmúlt kiírásban 33 pályára lépést vállalt, a mostaniban pedig már most éppen ugyanennyinél jár, miközben hátvéd létére tavaly két, idén eddig négy találatig jutott.

Araújo hazájában a Rentistas és a Boston River csapataiban szerepelt, mielőtt átigazolt volna a Blaugranához.

A katalánok védője az elmúlt években mutatott megbízható teljesítménye révén 2020 óta kilenc mérkőzésen pályára léphetett az uruguayi válogatottban is.