Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spurs: Conte szerint Kane a történelem egyik legjobbja is lehet

Antonio Conte sosem fukarkodott akkor a szavakkal, ha a kedvenc játékosait kellett dicsérgetnie. Aktuális csapatának, a Tottenham Hotspurnek továbbra is Harry Kane a legnagyobb sztárja. Az olasz szakember pedig egyenesen el van ájulva a támadójától.

(Photo by Ryan Pierse/Getty Images)

Nagyon nehezen lendült csak bele az idénybe, de immár negyvenkét Spurs-ös tétmérkőzés után már huszonkét gólnál és hét gólpassznál jár Harry Kane. A londoniak huszonnyolc éves csatára a Premier League történetének leggólerősebbjei között van, ám a klubszintű sikerek továbbra is messzire kerülik.

Conte és csapata persze a kvázi sikertelenség dacára is bőszen készül a bajnokság hajrájára, lévén szeretnének odaérni a tabella első négy helyezettje közé, és indulni a Bajnokok Ligájában. A korábbi Inter sikeredző így fényezte Kane tudását:

„Szerintem Harry a megfelelő korban van ahhoz, hogy bebizonyítsa, nemcsak a világ, hanem a futballtörténelem egyik legjobbja is lehet. Már benne van a történelemben, mert olyan sok gól lőtt a klubjában és a válogatottban, de megvan már a kora ahhoz, hogy a világ egyik legjobbja legyen. A szerepe szerint kilences, de ugyanakkor a kvalitásai alapján a tízes is lehetne.”

– ömlengett Conte, az Aston Villa elleni bajnokit felvezető sajtótájékoztatón.