Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: hiába győzött a Chelsea a Bernabeuban, a Real Madrid lesz ott az elődöntöben – videóval

Várható volt, hogy izgalmas mérkőzést játszik majd a Bernabeuban a Real Madrid és a Chelsea, és ez végül így is lett. A Chelsea megfordította a párharcot, de a Real végül hosszabbításra mentett, ott pedig már egyetlen gól is elég volt a királyi gárdának, hogy ott legyen a legjobb négy között.

Nagyon belekezdett a Chelsea, amivel nem igazán tudott mit kezdeni a Real Madrid, bár pár tamádást tudtak vezetni. Végül már a 15. percben megszerezte a vezetést a londoni klub, amikor Kovacic és Werner hozza helyzetbe Mountot, aki Carvajal mellől a bal sarokba lőtt. Benzemának volt néhány kisebb helyzete, de a befejezések nagyon gyengék voltak, és mintha a Real úgy gondolta volna, hogy ezen a mecccsen nem lesz szükség erős támadórészlegre. A 21. percben Werner lőtt kapura 9 méterről, de Carvajal blokkolt egy szép becsúszással, a 26. percben pedig Loftus-Cheek előtt fejelte el a labdát a spanyol védő. Két perc múlva a korábbi Real-játékos, Kovacic lőtt fölé közel 30 méterről, majd a 32. percben Casemiro középről a léc fölé lőtt, megelőzve Modricot. A játékrész végére bár nagy iramú volt a játék, Loftus-Cheek hosszas ápolásán kívül más esemény már nem történt.

A második félidő nagy Chelsea-helyzetekkel kezdődött. A 47. percben Werner lövését blokkolta Carvajal, Courtois pedig megmentette a labdát, majd Havertzcel ütközött. Az 50. percben megint a belgának kellett nyújtozkodnia, most James lövését pöccintette ki ujjbeggyel. Egy perccel később azonban már megszerezte a második találatát is a Chelsea: Mount beadását elmérte Alaba, így a labda Rüdigerhez került, aki a bal alsó sarokba fejelte a labdát. A 62. percben bombagólt lőtt Marcos Alonso, nagy volt az ünneplés is, de a játékvezető a VAR segítségével érvénytelenítette a találatot, mert a spanyol kézzel ért a labdába a lövés előtt. A 65. percben érkezett a Real első nagy igazi helyzete, amikor Benzema három védő közül a felsőlécre fejete Mendy beadását. A 74. percben azonban már semmi nem akadályozta meg a Chelsea-t abban, hogy meglőjje a harmadik gólját, ami akkor továbbjutást ért: Werner elfektette a Real Madrid szinte összes védőjét a cseleivel, majd végül a bal alsóba lőtt. Nem örülhettek azonban sokáig ennek, mivel a 80. percben hosszabbításra mentett a két perce csereként beálló Rodrygo: Modric remek beadása után a brazil kapásból lőtt védhetetlenül Mendy mellett a hálóba. Ez kicsit visszavetette a Chelsea-t, és úgy tűnt, hogy mindkét csapat már azt várta, hogy a hosszabbításban folytassák a párharcot. A 92. percben még érkezett egy angol ziccer, amikor Pulisic lőtt kapásból, épphogy csak a léc fölé, majd az utolsó percben a jobb felső fölé emelt.

A hosszabbításban jobban kezdett a Chelsea, de a támadásaik gyengék voltak. Meg is büntette ezt a Real, mivel a 97. percben érkezett a spanyolok második találata: Camavinga passza után Viníciusnak, aki beadta középre Benzemának, a francia pedig öt méterről a jobb alsó sarokba fejelt. A hosszabbítás második felében veszélyesebb volt a Chelsea. A 115. percben Courtois védte nagyszerűen Ziyech lövését, a 118. percben pedig a bal felső sarok mellé fejelte Havertz a labdát. A 119. percben érkezett a Chelsea meccslabdája, amikor Jorginho állt szemben a kapuval, majd csak a bal alsó mellé lőtt. Az újabb gól már nem jött össze a londoniaknak, így hiába harcoltak nagyot, a Real Madrid lesz ott az elődnöntőben.

Real Madrid – Chelsea 1-3 (0-1) H.u. 2-3 (Összesítésben: 5-4)
Helyszín: Santiago Bernabeu stadion (Madrid) Vezette: Szymon Marciniak (lengyel)
Gólszerzők: Rodrygo (80.), Benzema (97.) ill. Mount (15.), Rüdiger (51.), Werner (75.)
Sárga lap: Benzema (37.), Valverde (68.), Camavinga (90+2.), Carvajal (118.) ill. James (10.), Ziyech, (102.), Havertz (109.), Tuchel (113.), Azpilicueta (113.)
Kiállítás: – ill. –

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Nacho (Lucas Vazquez, 88.), Alaba, F. Mendy (Marcelo, 78.) – Casemiro (Rodrygo, 78.), Kroos (Camavinga, 73.), Modric – Valverde, Benzema, Vinícius Júnior (Ceballos, 115.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Chelsea: É. Mendy – James, Thiago Silva, Rüdiger, Alonso – Kanté (Ziyech, 100.), Loftus-Cheek (Saúl Niguez, 106.), Kovacic (Jorginho, 106.) – Mount, Havertz, Werner (Pulisic, 83.). Menedzser: Thomas Tuchel