Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szigorít a Barcelona a jegyeladásokon

Az Eintracht Frankfurt kiejtette a Barcelonát az Európa-liga negyeddöntőjében, miután az idegenbeli visszavágón 3-2-es győzelmet aratott a Camp Nou-ban…

A Barcelona egyesületét a kiesésen túl felettébb bosszantotta, hogy a Camp Nou lelátóin szép számmal foglaltak helyet a vendég Eintracht Frankfurt szurkolói, így a hazai pálya előny nem volt a katalán csapat mellett.

A katalánok vezetőedzője, Xavi Hernández ugyan elismerte, hogy jobb volt az ellenfél, neki is szemet szúrt a lelátói hangulat: “70-80 ezer katalán szurkolóra számítottunk, ehhez képest minden sorban voltak frankfurti drukkerek”.

A Barca kivizsgálta a történteket, majd a péntek esti órákban Joan Laporta klubelnök közölte, hogy a továbbiakban a hazai kontinentális kupameccsekre szóló belépők nem lesznek továbbadhatók, mivel kiderült, hogy számos hazai drukker eladta a jegyét a német szurkolóknak, így több mint 30 ezer Eintracht-fanatikus lehetett jelen a katalánok otthonában. A klub közlése szerint a jelenlévő 79 468 néző közül 37 746-an bérlettel rendelkeztek, ötezren a vendégszektorban foglaltak helyet, 34 440-en más forrásból jutottak belépőhöz, és voltak még néhány ezren, akik az európai szövetség meghívására ültek a lelátón.

“A 34 440 felkínált belépőt olyan csatornákon lehetett megvásárolni, amelyek Németországban elérhetetlenek voltak. Mi nem adtunk el jegyeket német szurkolóknak. Egyértelmű, hogy akik ezeket a jegyeket megvették, továbbadták a német drukkereknek. Nem akarjuk, hogy ez még egyszer megtörténjen, ezért úgy határoztunk, hogy a jövőbben a nemzetközi mérkőzésekre szóló belépőket nem lehet továbbadni” – jelentette ki az elnök.