Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MU: a szurkolók a klub tulajdonosai ellen tiltakoztak a Norwich elleni mérkőzés előtt – FOTÓK

Ahogy arról beszámoltunk, a Manchester United 3-0-ra győzte le a Norwich Cityt a Premier League 33. fordulójában. A mérkőzés előtt a manchesteri szurkolók megragadták az alkalmat, hogy ismét a klub tulajdonosai ellen tiltakozzanak.

 (Photo by Nathan Stirk/Getty Images)

A Manchester United drukkerei a klub tulajdanosa, a Glazer-család ellen tiltakozott a Norwich City elleni bajnoki mérkőzés előtt.

A tiltakozást egy új szurkolói csoport, a “The 1958” szervezte. Az emberek molinókkal és táblákkal vonultak az utcákon, amelyeken a Glazer-család ellen buzdítottak. A protestálókra a rendőröket is kihívták.

A tiltakozás miatt a Manchester United szóvívóje is megszólalt:

“Nagyon keményen dolgozunk azon, hogy megteremtsük azokat a feltételeket, amelyekkel a klub ismét régi fényében tündököljön a pályán és a szurkolók felé is megerősítsük az elköteleződésünket. Tiszteletben tartjuk a drukkerek véleményét, ha azt békésen fejezik ki, és továbbra is meg fogjuk hallgatni őket annak érdekében, hogy együtt dolgozzunk a klub ismételt felemelkedésén, hogy a Manchester United ott legyen, ahová tartozik: újra kupákért akarunk harcolni.”

Nem ez az első alkalom, hogy az MU-drukkerek tiltakoztak a klub tulajdonosai ellen. 2021 áprilisában, egy Liverpool elleni  hazai bajnokit el is kellett halasztani, mert a protestálók nagy része a pályát is elfoglalta, több ezer tiltkazó pedig az Old Trafford előtt követelte a Glazer-család távozását és a klub kilépését az Európai Szuperligából. Egy hónappal később egy “2 milliárd fontot loptak el. #Glazersout” feliratú molinót reptettek a Leeds elleni idegenbeli bajnoki mérkőzés alatt az Elland Road felett.