Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egykori edzője megtudta, hogy meghalt Maradona

Diego Maradona másfél éve hunyt el, az 1986-os világbajnok argentin válogatott szövetségi kapitánya azonban csak a közelmúltban értesülhetett róla…

(Photo Getty Images)

Az 1986-os világbajnok argentin válogatott szövetségi kapitánya, Carlos Bilardo évek óta súlyos betegséggel küzd, állapotából kifolyólag családja orvosai javaslatára nem árulta el neki egykori kedvelt játékosa, Diego Maradona halálát sem. Az egykori tréner testvére, Jorge Bilardo azonban a napokban elmondta, hogy már közölték vele a legendás játékos halálhírét.

Testvére állítása szerint Bilardo gyakran érdeklődött róla, és bár próbáltak tapintatosak lenni vele, rendre kitérő válaszokat adtak kérdéseire, végül jobbnak látták, ha közlik vele a hírt, melyet a körülményekhez képest nyugodtan, érdeklődve vett tudomásul.

A 84 esztendős korábbi szakember a Hakim-Adams szindrómával küzd, műtéten is átesett, jelenleg Buenos Aires külvárosában él folyamatos orvosi felügyelet alatt.

Az Albicelestét annak idején hét éven át irányító mestert 1986-ban és 1987-ben Dél-Amerika legjobb trénerének választották, míg játékosként legnagyobb sikereit az Estudiantes La Plata csapatában érte el.