Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Június 11-én összecsap egymással Brazília és Argentína

Ahogyan arról beszámoltunk, a Brazília-Argentína világbajnoki selejtező múlt szeptemerben botrányos körülmények között szakadt félbe a brazil szövetség és a hatóságok közti egyet nem értés eredményeképpen. A FIFA döntése értelmében a meccset le kell játszani, és a két csapat hamarosan meg is mérkőzik egymással, de…

 

A FIFA februárban úgy döntött, hogy a a tavaly szeptemberben botrányos körülmények között félbeszakadt Brazília-Argentína világbajnoki selejtező-mérkőzést le kell játszani, azonban azóta sem a CONMEBOL, sem pedig az érintett országok labdarúgó-szövetségei nem nyilatkoztak, hogy erre mikor és hol kerülhet sor.

A minap a Melbourne Cricket Ground meghirdette, hogy június 11-én Brazília és Argentína összecsap egymással náluk, ami valószínűleg az ominózus találkozó pótlása lehet. Ugyanakkor arról az ausztrál szervezők sem nyilatkoztak, hogy vb-selejtező lesz vagy egy barátságos mérkőzés.

A két dél-amerikai válogatott egyébként 2017-ben már megmérkőzött egymással ezen a helyszínen, amikor Lionel Messi góljával az Albiceleste 1-0-ra diadalmaskodott a Seleção felett 95 ezer néző előtt.

A pótolandó vb-selejtező eredményétől függetlenül már mindkét csapat kvalifikálta magát a katari világbajnokságra, és az is eldőlt, hogy a brazilok az első, az argentinok a második helyen fejezik be a kontinentális selejtezőt.

A dél-amerikai selejtezősorozat aktuális állása

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!