Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Championship: újabb csapat sorsa pecsételődött meg

Az angol másodosztály (Championship) szombati játéknapján eldőlt, hogy az utolsó két fordulótól függetlenül a nagyot hajrázó Peterborough United gárdája kiesett a bajnokságból…

A Peterborough United gárdája a szombati játéknapon hazai környezetben 1-0-s vereséget szenvedett a playoff-helyen álló Nottingham Forest ellen az angol másodosztály (Championship) 44. fordulójában. Ezáltal a hátralévő két forduló eredményeitől függetlenül eldőlt, hogy már nem érheti utol az utolsó bennmaradó helyet birtokló Reading gárdáját és kiesett a másodosztályból.

A története második harmadosztályú bajnoki címével 2021-ben feljutó Peterborough csapata újoncként képtelen volt megőrizni másodosztályú tagságát. A klub óriási hajrázott, hiszen az előző két mérkőzését megnyerte, és szombati vereségét megelőzően négy fordulón át nem talált legyőzőre, de a mezőny egyik legjobb formában lévő csapata ellen nem tudták tovább gyarapítani pontjaik számát. A The Posh becenévre hallgató gárda tavaly nyolc év szünet után jutott fel a Championshipbe, most azt remélik, hogy a következő feljutásra nem kell majd ennyit várniuk.

Derby County és a Barnsley mellett tehát immár a harmadik kieső kilétére is fény derült az angol másodosztályban.