Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Championship: a magyar válogatott játékos gólja ellenére kiesett a Barnsley

Az angol másodosztály (Championship) pénteki játéknapján eldőlt, hogy a hátralévő mérkőzések eredményeitől függetlenül a magyar válogatott labdarúgót is foglalkoztató Barnsley csapata kiesett a mezőnyből…

Az angol másodosztályban (Championship) a sereghajtó Barnsley csapata elvesztette a péntek esti mérkőzését, miután 2-1-re kikapott a playoff-helyen álló Huddersfield Town ellen, így eldőlt, hogy kiestek a harmadik vonalba.

Az ezúttal zöld mezben pályára lépő “vörösök” szépítő gólját a hosszabbításban perceiben a magyar válogatott csereként beállt játékosa, Callum Styles szerezte, aki egy átvételt követően a tizenhatos vonaláról jobbal gyönyörű gólt ragasztott a hazai kapu bal felső sarkába. A 22 esztendős középpályás az idénybeli harmadik gólját lőtte a bajnokságban 40. pályára lépése alkalmával, vagyis a kiesés ellenére végig alapembere volt a Barnsleynak.

A Derby County kiesése mellett tehát a Barnsley is búcsúzik az angol második vonaltól, és három év után ismét visszatér a harmadosztálynak megfelelő League One mezőnyébe. A yorkshire-i gárda az 1997-1998-as szezonban először és utoljára még a Premier League-ben szerepelt, azóta rendre a másod-, vagy a harmadosztály vérkeringésének volt tagja. A legutóbbi, 2014-es Championshipból való kiesést követően két évvel, 2016-ban ki tudták harcolni a visszatérést a második vonalba.

 

A bajnokság aktuális állása

(Tabella: eredmények.com)