Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: James Ward-Prowse egyre jobban közelít David Beckham rekordjához!

Idén már négy szabadrúgásgólt lőtt az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Southampton együttesének középpályása, James Ward-Prowse. A Soton csapatkapitánya így egyre közelebb kerül ahhoz, hogy megdöntse David Beckham rekordját.

(Photo by Robin Jones/Getty Images)

2:2-es döntetlent játszott a Southampton együttese a Brightonnal az angol bajnokság 34. fordulójában. A “Szentek” egyik találatát a csapatkapitány, James Ward-Prowse szerezte szabadrúgásból. A 27 esztendős középpályás ebben a szezonban már a 4. ilyen találatát érte el, így összességében már 14 szabadrúgásgól fűződik a nevéhez a Premier Leagueben. Ezzel olyan sztárokat előz meg az örökrangsorban, mint Cristiano Ronaldo, Gianfranco Zola vagy Thierry Henry. Ward-Prowse előtt a rangsorban már csak egyetlen játékos áll, David Beckham, aki 18 alkalommal talált be ilyen helyzetből a PL-ben. A 10-szeres angol válogatot Ward-Prowse elmondta, reméli, hogy egyszer sikerül beérnie példaképét:

A fő motivációm, hogy találkozzak a gyerekkori hősömmel, akin felnőttem. Ha beállítom a rekordját, akkor talán összejön, de tudom, hogy addig még hosszú az út.

Ward-Prowse nyilatkozata egyébként Beckhamhez is eljutott, aki az alábbi módon reagált:

Várom már, tesó. Egy újabb remek találat volt a mai. Már csak négy van hátra!

Ward-Prowse gólja: