Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: két brazil és egy argentin maradt hibátlan – KÖRKÉP

Keddtől csütörtökig rendezték meg a Libertadores-kupa 2022-es kiírásában a csoportkör harmadik fordulójának mérkőzéseit. Néhány igazán nagy favorit továbbra is hibátlan, de vannak olyan nagy csapatok is, akiknek komolyan veszélybe került a továbbjutása. Lássuk, hogy állnak a csoportok féltávnál…

 

A Libertadores-kupa előző két kiírását megnyerő Palmeiras együttese a harmadik mérkőzésén is győzelmet aratott. Ezúttal a legnehezebbnek tűnő ellenfél, az ecuadori Emelec otthonában diadalmaskodott 3-1-re. A Verdão harmadik gólja kifejezetten tetszetősre sikeredett a hajrában, ugyanis Breno Lopes zseniális gólt szerzett távolról. A 2021-es fináléban hosszabbításban vereséget szenvedő Flamengo ugyancsak újabb három pontot gyűjtött, miután nagy csatában, 3-2-re győzött a chilei Universidad Católica ellen a duplázó Gabriel Barbosa és a neki két gólpasszt biztosító Bruno Henrique vezérletével. A rióiak mögött a csoport második helyén a Deportivo Táchira áll idegenbeli sikerével, amely szintén hozott egy hihetetlen találatot, csak centiken múlott, hogy nem a kapus volt eredményes.

A 32-es főtábla harmadik százszázalékos csapata a 2018-as győztes és 2019-es döntős River Plate gárdája maradt. Marcelo Gallardo együttesében Ezequiel Barco bombagólt lőtt, a három hajrábeli találatot hozó mérkőzésen 2-1-es sikert aratott az idáig szintén hibátlan Colo-Colo felett, így a két hatpontos csapat közül ők állnak kilenc egységgel az F csoport élén.

Ezzel szemben két sokkal többre hivatott együttes is egyre komolyabb gondban van a továbbjutást illetően. A brazil bajnoki címvédő Atlético Mineiro kapcsán már a sorsolásnál jeleztük, hogy nem kerültek könnyű kvartettbe, de Hulkék az újabb döntetlennel három forduló után csak öt ponttal bírnak az ecuadori Independiente del Valle csapatával egyetemben, míg a kolumbiai Deportes Tolima négy egységgel követi őket. Az argentin Boca Juniors együttese a kőkemény csoportjában még náluk is jobban gyengélkedik: a “genovaiak” a Corinthians elleni rangadó elvesztésével már másodszor kaptak ki a csoportkörben egyetlen győzelem mellett, így három ponttal utolsók a csoportjukban, mivel a másik meccs döntetlenre végződött.

A paraguayi Libertad a Copa Sudamericana-győztes Athletico Paranaense minimális legyőzése jóvoltából hét ponttal vezeti csoportját. Csakúgy, mint az Estudiantes La Plata együttese, melynek soraiban a veterán Mauro Boselli a klub történetének legeredményesebb Libertadores-kupa-gólszerzője lett a legutóbbi mérkőzés alkalmával. A “halálcsoportnak” számító G csoport élén a paraguayi Cerro Porteño szintén hét egységgel áll az uruguayi Peñarol legyőzését követően, de kevésbé lenne szoros a helyzet, ha a másik mérkőzés nem 0-0-ra végződik, mivel a tavalyi első argentin bajnokságot megnyerő Colón csapatától két szabályos gólt vettek el les miatt.

A negyedik forduló mérkőzéseit a jövő héten rendezik, amikor egyesek akár már tovább is juthatnak a csoportjukból.

A csoport:

Emelec (ecuadori) – Palmeiras (brazil) 1-3
Independiente Petrolero (bolíviai) – Deportivo Táchira (venezuelai) 1-2

B csoport:

Libertad (paraguayi) – Athletico Paranaense (brazil) 1-0
The Strongest (bolíviai) – Caracas (venezuelai) 1-1

C csoport:

Vélez Sarsfield (argentin) – Nacional (uruguayi) 1-2
Estudiantes La Plata (argentin) – Red Bull Bragantino (brazil) 2-0

D csoport:

Independiente del Valle (ecuadori) – Atlético Mineiro (brazil) 1-1
América Mineiro (brazil) – Deportes Tolima (kolumbiai) 2-3

E csoport:

Corinthians (brazil) – Boca Juniors (argentin) 2-0
Always Ready (bolíviai) – Deportivo Cali (kolumbiai) 2-2

F csoport:

Colo-Colo (chilei) – River Plate (argentin) 1-2
Fortaleza (brazil) – Alianza Lima (perui) 2-1

G csoport:

Cerro Porteño (paraguayi) – Peñarol (uruguayi) 1-0
Olimpia Asunción (paraguayi) – Colón (argentin) 0-0

H csoport:

Universidad Católica (chilei) – Flamengo (brazil) 2-3
Talleres Córdoba (argentin) – Sporting Cristal (perui) 1-0

(Tabellák: eredmények.com)

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!