Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: saját hibái okozták az Atletico Madrid vesztét! – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 34. fordulójának szombati játéknapját az Athletic Bilbao az Atletico Madridot összecsapása zárta.

(Photo by Ion Alcoba/Quality Sport Images/Getty Images)

Nem meglepő módon nem hozott sok helyzetet a két csapat mérkőzésének első félideje. Az viszont biztos, hogy Mario Hermoso nem ilyen kezdésről álmodott. A védő az első percben begyűjtötte a sárgáját, majd a 8. percben öngólt szerzett, miután Inaki Williams beadásánál menteni igyekezett, de úgy ért a labdába, hogy azzal Oblakot is átverte, 1-0! A játékrész közepén közel állt ahhoz a Bilbao, hogy megduplázza az előnyét, de Nico Williams ígéretes helyzetben a kapu fölé lőtt. A „Matracosok” egyetlen nagy lehetőséget tudtak kidolgozni az első 45 percben, annak is a legvégén, amikor Kondogbia próbálkozása kevéssel a kapu mellett suhant el.

A második félidő első komoly lehetőségére az 51. percig kellett várni, ekkor Griezmann végezhetett el szabadrúgást, ám a francia tekerését a felsőléc hárítani tudta. Pár minutummal később viszont hatalmasat hibázott az Atletico védelme. Lodi és Herrera hozott össze egy büntetőt a hazaiak számára, amit Inaki Williams magabiztosan értékesített, 2-0! A második találatot követően sem a “Matracosok” jártak közelebb a gólszerzéshez, ugyanis a 67. percben Oblak két nagy bravúrjára volt szükség Muniain és Nico Williams próbálkozásánál. Diego Simeone hiába próbálta meg cserékkel felpörgetni a csapatát, a Griezmann szabadrúgáson kívül nem tudták veszélyeztetni Simon kapuját. Egészen a 93. percig, ekkor ugyanis Correa megpattanó lövése okozott riadalmat, ám ezt is a kapufa hárította. Ezen kívül azonban nem volt esélye a gólszerzésre a vendégeknek, így a Bilbao teljesen megérdemelt arányú győzelmet aratott.

Athletic Bilbao – Atletico Madrid 2-0 (1-0)
Helyszín: San Mamés Stadion Vezette: A. Lahoz
Gólszerzők: Hermoso (8. – öngól), I. Williams (56. – büntető) ill.-
Sárga lapok: D. Garcia (26.), I. Williams (68.), Berenguer (90+1.) ill. Hermoso (1.), Reinildo (18.), Lodi (70.)
Kiállítás:ill.

Athletic Bilbao: Simon – Berchiche (Balenziaga 88.), Martinez, Yeray, de Marcos – Muniain, Vesga, D. Garcia (Vencedor 74.), N. Williams (Zarraga 74.) – I. Williams (Berenguer 78.), R. Garcia (Vivian 88.) Vezetőedző: Marcelino

Atletico Madrid: Oblak – Llorente, Gimenez, Hermoso, Reinildo (Correa 46.), Lodi – Herrera (Koke 65.), Kondogbia (De Paul 65.), Carrasco (Cunha 65.) – Suárez (Vrsaljko 70.), Griezmann Vezetőedző: Diego Simeone

 

A mérkőzés összefoglalója:

 

A 34. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Sevilla 1-1 Cadiz

Szombat:
Alaves 2-1 Villarreal
Real Madrid 4-0 Espanyol
Valencia 1-1 Levante
Athletic Bilbao 2–0 Atletico Madrid

Vasárnap:
14:00 Elche – Osasuna (Tv: Spíler 2)
16:15 Granada – Celta Vigo (Tv: Spíler 2)
18:30 Rayo Vallecano – Real Sociedad (Tv: Spíler 2)
21:00 Barcelona – Mallorca (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Getafe – Real Betis (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: