Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: vereségbe futott bele az RB Leipzig a Gladbach ellen – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 32. fordulójában az RB Leipzig a Borussia Mönchengladbach csapatával találkozott. A lipcseiek nem jó meccset fogtak ki, így egy csúnya vereségbe futottak bele. A Bayer Leverkusen a Frankfurtot fogadta, és nagyon sima győzelmet is aratott a halovány Eintracht felett. 

(Photo by Christian Verheyen/Borussia Moenchengladbach via Getty Images)

Mönchengladbach – RB Leipzig:

Sokkal jobban játszott a Mönchengladbach az első félidőben, a Lipcsének csak momentumai voltak. A hazaiak a 17. percben meg is szerezték a vezetést, amikor hiába próbált menteni Stindl, a labda Embolo elé került, aki a jobb felső sarokba lőtt. Kisebb támadások és helyzetek után mindkét oldalon a 36. percben sikerült kiegyenlítenie a Leipzignek: André Silva zseniális indítását követően Nkunku lövése talált utat a hálóba egy védőn megpattanva. Nem tartott azonban sokáig az öröm, mivel a 47. percben ismét vezetést szerzett a Mönchengladbach: Embolo remek passzát Hofmann lőtte higgadtan a kapu jobb alsó sarkába Gulácsi mellett.

A második félidőben kevesebb helyzet volt, de valamivel jobban játszott a Lipcse. Az 55. percben jött is egy nagy ziccerük, amikor Angelino beadása után André Silva fejelt a jobb felső sarok felé, de Sommer a lécre tolta azt. Egy perccel később Nkunku szép levétele után Mukiele lőtt az elé vetődő Benszebainibe. A 64. percben emberelőnybe került a Leipzig, miután a kapura törő Elvedit buktatták a tizenhatos előtt. A 77. percben viszont mégis a hazaiak szerezték meg a harmadik góljukat: Kampl veszített labdát, majd egy beadás után Hofmann lőtt a jobb alsóba. A 83. percben még érkezett egy Olmo lövés, amit vetődve kellett védenie Sommernek, ám ezt követően néhány sárga lap kiosztásán kívül más nem történt.

Mönchengladbach – RB Leipzig 1–1 (1-1)
Gólszerzők:
Embolo (17.), Hofmann (45+2. 77.) ill. Nkunku (36.)
Sárga lap: Stindl (23.), Kone (88.), Neuhaus (90+1.), Hofmann (90+1.) ill. Gvardiol (10.), Simakan (22.)
Kiállítás: Elvedi (64.) ill.

Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt:

Kiegyenlített és kevés helyzettel operáló első félidőt játszottak a csapatok. A vezetést végül a 18. percben a Leverkusen szerezte meg, amikor Diaby passza után Paulinho lőtt briliánsan Trapp mellett a kapuba. A 34. percben akár már kettővel is mehettek volna a hazaiak, de Schick gólját les miatt érvénytelenítették. A 40. percben még Andrich lövése kerülte el centikkel a kaput, de újabb gólt már nem szereztek a játékrészben.

A második félidőben is hasonló volt a játék képe, ám a gólt ismét a Leverkusen szerezte az 51. percben: Diaby látta meg jól, hogy Schick érkezik a kapu elé, aki kilőtte a kapu jobb alsó sarkát. A 75. percben Tah fejese ment kicsivel a bal kapufa mellé, majd Schick bólintott a léc fölé a 82. percben. A Frankfurtnak csak kisebb helyzetei voltak, gyenge befejezésekkel, így a szépítésre sem volt igazán esélye.

Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt: 2–0 (1-0)
Gólszerzők:
Paulinho (18.), Schick (51.) ill.
Sárga lap: – ill.
Kiállítás: ill.

A 32. forduló eredményei: 

Péntek
Union Berlin – Greuther Fürth 1-1

Szombat
Augsburg – Köln 1-4
Bielefeld – Hertha 1-1
Borussia Dortmund – Bochum 3-4
Mainz – Bayern München 3-1
Stuttgart – Wolfsburg 1-1
Hoffenheim – Freiburg 3-4

Hétfő
Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt 2-0
Borussia Mönchengladbach – RB Leipzig 3-1

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista aktuális állása: