Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: nagyot küzdött a Marseille, de a Feyenoord jutott be a döntőbe! – videóval

Elérkeztek az Európa-konferencialiga elődöntők visszavágói, ahol az egyik ágon a Feyenoord 3:2-es előnyből várhatta a Marseille elleni mérkőzést.

(Photo by ANP via Getty Images)

Gyorsan szerette volna ledolgozni egygólos hátrányát a Marseille, így Payet vezetésével magukhoz ragadták a kezdeményezést. A franciák kulcsjátékosa először a 10. percben veszélyeztetett, ám ekkor egy védő blokkolni tudta a kísérletét. Bő 10 perc elteltével ismét Payet szerezhetett volna gólt, de a tekerése kevéssel elkerülte Marciano kapuját. A 33. percben aztán nagy csapás érte a franciákat, Payet ugyanis sérülés miatt idő előtt befejezte a találkozót. Nem sokkal később a helyére beálló Milik fejese okozott némi riadalmat, de a Feyenoord hálóőre magabiztosan védte a próbálkozást. A félidő végére a Feyenoord is feléledt, és a 39. percben Til járt nagyon közel ahhoz, hogy megszerezze a vezetést.

A második játékrész első veszélyesebb próbálkozását is a Marseille jegyezte, de Rongier lövését Marciano hárította. A félidő közepén a Feyenoord is közel járt a gólszerzéshez, viszont Trauner lövése kevéssel Mandanda kapuja felett szállt el. A véghajrához közeledve Lirola is közel járt ahhoz, hogy megszerezze a vezetést, de a lövése az egyik védőről szögletre pattant. A ráadás első percében aztán egy Mandanda védésére volt szükség, hogy életben maradjanak a Marseille esélyei, a rutinos kapusnak ugyanis Jahanbakhsh távoli kísérletét kellett fognia. Összességében a Marseille hiába próbált meg mindent a gólszerzés érdekében, a második félidőben különösen érződött Payet kiválása. A Feyenoord pedig rendkívül szervezetten lehozta az egész mérkőzést, így megérdemelten jutottak be a fináléba!

Marseille – Feyenoord 0-0 (0-0)
Helyszín: Stade Vélodrome Vezette: S. Scharer
Gólszerző:ill.-
Sárga lapok: Harit (45.), Kamara (71.), Ünder (84.) ill. Til (34.), Senesi (45+2.), Malacia (74.), Dessers (90+5.)
Kiállítás:ill.

Marseille: Mandanda – Peres, Kamara, Saliba, Rongier – Gerson, Gueye (Lirola 46.), Guendouzi – Dieng (Bakambu 62.), Payet (Milik 33.), Harit (Ünder 80.) Vezetőedző: Jorge Sampaoli

Feyenoord: Marciano – Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia – Til (Hendrix 81.), Aursnes, Kokcu – Nelson (Jahanbakhsh 88.), Dessers, Sinisterra (Linssen 74.) Vezetőedző: Arne Slot

 

A mérkőzés összefoglalója:

Az elődöntők eredményei:

Csütörtök:
AS Roma
1–0 Leicester City (Össz.: 2-1)
Marseille 0–0 Feyenoord (Össz.: 2-3)