Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: a címvédő már a 16 között – KÖRKÉP

Keddtől csütörtökig rendezték meg a Libertadores-kupa 2022-es kiírásában a csoportkör negyedik fordulójának mérkőzéseit. Első és eddig egyetlen csapatként az előző két kiírás győztese már továbbjutott a csoportból…

 

Stílszerűen a Libertadores-kupa előző két kiírását megnyerő Palmeiras együttese lett az első csapat, amelyik továbbjutott a csoportkörből, miután a negyedik fordulóban a negyedik győzelmét aratta. A Verdão a nem túl veretes csoportjában négy meccsről 20-2-es (!) gólkülönbséggel rendelkezik, miközben a legutóbb bombagóllal mesterhármast elérő Raphael Veiga hat, a komplett góllövőlista élén álló Rafael Navarro hét gólnál tart. Mögötte kvartettben a második helyre a favorit Emelec a legutóbbi, idegenbeli sikerével kapaszkodott fel.

A tavalyi döntős Flamengo három győzelem után először veszített pontokat, miután kétszer egyenlítve csak 2-2-es döntetlent ért el az argentin bajnokságban gyengélkedő Talleres Córdoba ellen, amely viszont továbbjutásra áll a nemzetközi porondon. Ugyancsak tíz-tíz ponttal áll csoportja élén az Estudiantes La Plata és a River Plate csapata, előbbi már biztosan továbbjutott, és utóbbi esetében is elképzelhetetlennek tűnik, hogy innen lemaradjon a nyolcaddöntőről. A “milliomosok” ugyancsak az elmúlt fordulóban vesztettek először pontot, mivel egy korai gólváltás jóvoltából 1-1-es döntetlent játszottak a Fortaleza ellen.

A szintén az esélyesek közé tartozó brazil bajnok Atlético Mineiro gárdája megnyerte a belo horizontei városi rangadót, így 2-2-0-s mérlegével áll az élen csoportjában. Hulkék az eddigi visszafogott teljesítményüket, ezúttal értékes sikerrel javították, és ha még nem is a legélesebb formájukban vannak, de jó úton haladnak a továbbjutás felé.

Az első három meccséből kettőt elveszítő Boca Juniors minimális, ám annál értékesebb sikerrel javított és lépett továbbjutó helyre az E csoportban. Előttük továbbra is a Corinthians vezeti a csoportot a mostani döntetlenjével, de a két lelkes kisebb csapat is lőtávolban lesz még az utolsó két körben.

A kezdetektől fogva rendkívül izgalmasan alakuló G jelű négyesben a Colón egy kiélezett mérkőzésen 2-1-re legyőzte a Cerro Porteñót, így a két csapat hét-hét ponttal vezeti a csoportot. Ellenben a patinás uruguayi Peñarol gárdája az újabb vereségével a kiesés szélére sodródott, hiszen négy meccsről csak három ponttal rendelkezik. A B csoportot vezető paraguayi Libertad első vereségét szenvedte el a sorozatban, így összerázódott a kvartett, ketten is két-két pont lemaradásból követik őket.

A csoport:

Independiente Petrolero (bolíviai) – Palmeiras (brazil) 0-5
Deportivo Táchira (venezuelai) – Emelec (ecuadori) 1-4

B csoport:

Caracas (venezuelai) – Libertad (paraguayi) 1-0
The Strongest (bolíviai) – Athletico Paranaense (brazil) 5-0

C csoport:

Estudiantes La Plata (argentin) – Nacional (uruguayi) 1-0
Red Bull Bragantino (brazil) – Vélez Sarsfield (argentin) 1-1

D csoport:

Deportes Tolima (kolumbiai) – Independiente del Valle (ecuadori) 1-0
América Mineiro (brazil) – Atlético Mineiro (brazil) 1-2

E csoport:

Deportivo Cali (kolumbiai) – Corinthians (brazil) 0-0
Always Ready (bolíviai) – Boca Juniors (argentin) 0-1

F csoport:

Fortaleza (brazil) – River Plate (argentin) 1-1
Alianza Lima (perui) – Colo-Colo (chilei) 1-1

G csoport:

Colón (argentin) – Cerro Porteño (paraguayi) 2-1
Olimpia Asunción (paraguayi) – Peñarol (uruguayi) 1-0

H csoport:

Talleres Córdoba (argentin) – Flamengo (brazil) 2-2
Sporting Cristal (perui) – Universidad Católica (chilei) 1-0

(Tabellák: eredmények.com)

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!