Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mourinho: “Ez a család sikere volt!”

Az AS Roma a Leicester City legyőzésével jutott be az első alkalommal megrendezett Európa-konferencialiga döntőjébe…

(Photo by Tullio Puglia – UEFA/UEFA via Getty Images)

Az AS Roma portugál vezetőedzője, José Mourinho elégedetten és boldogan értékelt a sikerrel megvívott hazai visszavágó után:

“Ez a győzelem a család sikere volt. Nem csak azoké, akik a pályán vagy a kispadon voltak, hanem azoké is, akik a lelátón. Azt hiszem, hogy ez a legnagyobb cselekedtünk, hogy a szurkolókkal együtt létrehoztunk egy valódi családot. Kitűnően játszott a csapat ebben a párharcban. Lehet, hogy más másként látja, de amikor a kapusodnak két meccsen két-két védést kell bemutatni egy PL-csapat ellen, az elég jó csapatteljesítményre utal. Nagyon megérdemeltük a továbbjutást, most pedig arra koncentrálunk, hogy a lehető legjobban fejezzük be a Serie A-t, a döntőt pedig meg akarjuk nyerni.”

A “Special One” lett az első edző, aki négy különböző klubbal is európai kupadöntőbe jutott. Mourinho annak idején az FC Portóval játszott egy UEFA Kupa-döntőt (2003) és egy BL-döntőt (2004), az Interrel BL-döntős volt (2010), a Manchester Uniteddel pedig EL-fináléban szerepelt (2017). Az előző négy fináléjának mindegyikét megnyerte az általa irányított csapat.

Az Ekl 2021-2022-es fináléjának május 25-i döntőjében a Feyenoord lesz a “farkasok” ellenfele.