Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Váltani készül az Ajax korábbi támadója – sajtóhír

Megbízható nemzetközi sajtóbeszámolók szerint az Ajax korábbi csatára klubváltásra készül, és hamarosan bejelenthetik őt új csapatánál…

(Photo by Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images)

Nicoló Schira információi szerint a tárgyalások az utolsó szakaszba értek, hogy David Neres átigazoljon a Sahtar Donyeck együtteséből a Benfica csapatához.

A 25 esztendős brazil szélső hazájában a patinás São Paulo együttesében nevelkedett, azonban 2017-től már az Ajax Amszterdam együttesében bontogatta a szárnyait. Neres a 2017-2018-as sorozatban 37 mérkőzés alatt 14 gólig jutott, a rákövetkező idényben ugyancsak 12 találatot szórt, az ezt követő két szezonja viszont jóval mérsékeltebben sikerült, és az aktuális évad első felében sem találta a góllövő cipőjét. Így aztán a téli átigazolási időszakban távozott az ukrán egylethez, ahol a bajnokság felfüggesztése miatt egyetlen mérkőzést sem játszott.

Neres már jó ideje arra készül, hogy elhagyja a Sahtart és visszatérjen az európai labdarúgás térképére, és hetek óta lehet olvasni a lisszaboni gárda fokozódó érdeklődéséről irányába.