Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

LaLiga: gálázott a Real Madrid – VIDEÓVAL

Könnyed győzelmet aratott a Real Madrid együttese a spanyol bajnokság 36. fordulójának zárásaként. A fővárosiak számára már nem volt tétje a mai találkozónak, azonban a Levante még reménykedhetett a bennmaradás kiharcolásában.

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

LaLiga – 36. forduló
Azonban végül nem érdemelt ki kegyelmet a Levante, mely egy nagyon sima és kiérdemelt vereséggel immár biztosan kiesik a másodosztályba. Pedig Carlo Ancelotti így is több csillagát pihentette a mai mérkőzésen, hiszen a „Királyiaknak” immár csak a két hét múlva esedékes Bajnokok Ligája fináléjára érdemes koncentrálnia. Ennek ellenére a harmincnegyedik percre már háromgólos előnybe kerültek a hazaiak. A gólokat sorrendben: Mendy, Benzema és Rodrygo szerezték. A vendégek mestere, Alessio Lisci már a 39. percben változtatni próbált, és José Campanat és Enis Bardhit. Így a szünetig már „csak” egy Vinícius Júnior gól érkezett a madridiaktól.

A második játékrészre sokat engedett a szorításon a Real Madrid, ám a Levante szinte csak vaktában próbálkozott a gólhelyzetekkel. Ellenben Vinícius, aki még kétszer beköszönt, így megszerezve szezonbeli első mesterhármasát. A meccs másik hőse a veterán Luka Modric lett, aki egymaga kiosztott három gólpasszt is.

A Real tökéletes játékkal gyűjtötte be a három pontot, míg a Levante öt év után búcsúra kényszerül az élvonaltól.

Real Madrid – Levante 6-0 (4-0)
Helyszín: Bernabeu Stadion (Madrid); Vezette: Adrian Cordero Vega
Real: Courtois – Mendy, Fernández (Gila, 82.), Vallejo, Vázquez – Modric (González, 75.), Camavinga, Valverde (Kroos, 75.)– Vinícius Júnior, Benzema (Jovic, 75.), Rodrygo (Díaz, 62.).
Levante: Cardenas – Son, Caceres (Campana, 39.), Postigo, Rober Pier (Vezo, 77.), Miramon – Melero (Cantero, 57.), Pepelu, Radoja (Bardhi, 39.) – Morales, Gómez (Marti, 57.).
Gólszerző: Mendy (13.), Benzema (19.), Rodrygo (34.), Vinícius Júnior (45., 68., 83.), ill. –
Sárgalap: Camavinga (43.), Modric (69.), ill. Marti (65.)

A 36. forduló eredményei:

Kedd:
Valencia – Betis 0-3
Granada – Athletic Bilbao 1-0
Barcelona – Celta Vigo 3-1

Szerda:
Alaves – Espanyol 2-1
Osasuna – Getafe 1-1
Sevilla – Mallorca 0-0
Elche – Atlético Madrid 0-2

Csütörtök:
Real Sociedad – Cadíz 3-0
Rayo Vallecano – Villarreal 1-5
Real Madrid – Levante 6-0

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: