Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem lesz brazil-argentin barátságos meccs – HIVATALOS

A korábbi tervek szerint Brazília és Argentína június 11-én megmérkőzött volna egymással Melbourne-ben, azonban a brazilok megerősítették, hogy nem lesz ilyen mérkőzés…

(Photo by Andre Borges/picture alliance via Getty Images)

A FIFA éppen a napokban erősítette meg, hogy le kell játszani a dél-amerikai selejtezősorozatból elhalasztott Brazília-Argentína mérkőzést, így a brazil szövetség tájékoztatása értelmében a csapatok nem játszanak egymással barátságos meccset júniusban.

Mint ismeretes, a 2021. szeptember 5-én megrendezni próbál világbajnoki selejtező az azóta már a vb-re egyaránt kijutó Brazília és Argentína mérkőzése érthetetlen módon a 8. percben félbeszakadt. A brazil egészségügyi minisztérium négy argentin játékosnál azonnali karantént rendelt el, mert két héten belül jártak Angliában, ezzel megszegték a karanténkötelezettséget, a játékosokat pedig meccs közben szó szerint a pályáról rángatták le és kényszerítették az ország elhagyására.

A júniusra tervezett mérkőzést a Melbourne Cricket Ground hirdette meg, ahol a két dél-amerikai válogatott 2017-ben már megmérkőzött egymással ezen a helyszínen, amikor Lionel Messi góljával az Albiceleste 1-0-ra diadalmaskodott a Seleção felett 95 ezer néző előtt.

A pótolandó vb-selejtező eredményétől függetlenül már mindkét csapat kvalifikálta magát a katari világbajnokságra, és az is eldőlt, hogy a brazilok az első, az argentinok a második helyen fejezik be a kontinentális selejtezőt.