Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: nyert és ezzel nagyon közel került a bajnoki címhez az AC Milan! – videóval

Abban a tudatban léphetett pályára az AC Milan az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 37. fordulójában, hogy akár már ebben a körben megszerezhetik a bajnoki címet. Ehhez első körben az Atalantát kellett legyőzniük, majd pedig bízniuk abban, hogy az Inter pontot veszít a Cagliari otthonában.

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

Nagyon gyenge első félidővel rukkoltak ki a felek, egyik csapat sem tudott igazán mit kezdeni a másik védekezésével. Az első 30 perc úgy csorgott le, hogy egyik kapust sem dolgoztatták meg igazán. A 31. percben Muriel próbálkozása törte meg a jeget, ekkor Maignannak kellett résen lennie, de különösebb probléma nélkül hárítani tudott a francia kapus. A Milan támadói egy veszélyesebb lehetőséget tudtak kialakítani, aminek a végén Leao 17 méterről az égbe lőtt, így 0:0-s állással vonulhattak a szünetre a felek.

A második játékrészben a Milan feljebb tolta a védelmi vonalát, és igyekezett némileg aktívabban letámadni. A vezetést azonban majdnem az Atalanta szerezte meg a 47. percben, amikor Zappacosta lövése két Milan játékoson is megpattant, és kevéssel Maignan hálója mellett csorgott el. Az 54. minutumban aztán Theo Hernández rúgott majdnem egy szépségdíjas találatot, de a szabadrúgása csak az oldalhálót találta el, pedig Mussonak esélye sem lett volna a hárításra. 3 perccel később viszont már örülhettek a Milan szurkolók. Egy erősen szabálytalan szerelés után indulhatott a Milan ellentámadása, aminek a végén a csereként beálló Messias ugratta ki Leaót, ő pedig Musso lába között a kapuba juttatta a labdát, 1-0! Ezt követően az Atalanta mindent megtett az egyenlítés érdekében, de Theo Hernandez a 75. percben a saját tizenhatosánál labdát szerzett, majd egészen az ellenfél kapujáig robogott, ahol aztán még egy kitűnő befejezésre is futotta az erejéből, 2-0! A 86. minutumban közel járt a szépítéshez az Atalanta Zapata révén, de Maignan itt is hárítani tudott. A piros-feketék a második félidei teljesítményüknek köszönhetően teljesen megérdemelt győzelmet arattak, így pedig nagyon közel kerültek a bajnoki cím megszerzéséhez.

AC Milan – Atalanta 2-0 (0-0)
Helyszín: San Siro Vezette: D. Orsato
Gólszerzők: Leao (57.), Hernández (75.) ill.-
Sárga lapok: Giroud (44.), Kessié (67.), Bennacer (90+2.) ill. Koopmeiners (53.), Malinovskyi (87.)
Kiállítás:ill.

AC Milan: Maignan – Hernández, Tomori, Kalulu, Calabria (Florenzi 80.) – Kessié, Tonali (Bennacer 63.), Saelemaekers (Messias 55.), Krunic (Bakayoko 79.), Leao – Giroud (Rebic 55.) Vezetőedző: Stefano Pioli

Atalanta: Musso – de Roon, Palomino (Demiral 80.), Djimsiti – Hateboer (Scalvini 80.) Koopmeiners, Freuler, Zappacosta – Pessina (Boga 70.), Pasalic (Malinovskyi 55.) – Muriel (Zapata 55.) Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

 

A mérkőzés összefoglalója:

 

A 37. forduló eredményei és további menetrendje:

Szombat:
Empoli 1-1 Salernitana
Udinese 2-3 Spezia
Verona 0-1 Torino
AS Roma 1-1 Venezia

Vasárnap:
Bologna 1-3 Sassuolo
Napoli 3-0 Genoa
AC Milan 2–0 Atalanta
20:45 Cagliari – Inter (Tv: Sport 2)

Hétfő:
18:30 Sampdoria – Fiorentina (Tv: Sport 1)
20:45 Juventus – Lazio (Tv: Sport 1)

 

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: